Povežite se s nama

Vijesti

Riječki vatrogasci dobit će šest novih vozila vrijednih 2,2 milijuna eura

Objavljeno

na
Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović na 53. gradonačelnikovom kolegiju dao je suglasnost Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Rijeke za pokretanje javne nabave za nabavku šest vatrogasnih vozila.

Planirana vrijednost nabave iznosi 2,2 milijuna eura, a budući da se radi o velikoj nabavci, bila je potrebna prethodna gradonačelnikova suglasnost. Sredstva za nabavku vatrogasnih vozila osigurat će se u Proračunu Grada Rijeke.

Odlukom gradonačelnika, imenovani su predstavnici Grada Rijeke u Upravnom vijeću Muzeja grada Rijeke, a u novom mandatu Grad Rijeku zastupat će iste osobe kao i do sada, i to Petar Petrinić, Maja Polić i Marko Medved. Uz tri predstavnika Grada Rijeke, Upravno vijeće čine i jedan predstavnik Stručnog vijeća i jedna predstavnik svih radnika zaposlenih u Muzeju.

Gradonačelnik je imenovao članove stručnih povjerenstava za administrativnu provjeru prijedloga programa i Stručnog povjerenstva za vrednovanje podnesenih prijedloga programa iz područja kulturnih djelatnosti Programi kulture u zajednici i Programi za mlade za provedbu Javnog poziva za utvrđivanje programa kulture od interesa za Grad Rijeku iz djelatnosti kulture, umjetnosti i transverzalnih područja za 2024. godinu.

Za financiranje prijevoza osoba s invaliditetom, odnosno osoba koje se kreću pomoću invalidskih kolica i teško pokretnih osoba, s prebivalištem na području Grada Rijeke, kao posebnog oblika skrbi za osobe s invaliditetom u gradu Rijeci, odlukom gradonačelnika se osigurava dodatnih 47 tisuća eura za uslugu prijevoza i uslugu održavanja i popravka tri kombi vozila. Naime, planirana sredstva za uslugu prijevoza su se tijekom godine pokazala nedostatna, zbog većeg broja korisnika, većeg broja vožnji za Thalassotherapiju Opatija i Crikvenica te dodatnih sredstava potrebnih za popravak vozila. Nakon povećanja, ukupni iznos sredstava za ovaj program u 2023. godini iznosi 162 tisuća eura.

Na 53. gradonačelnikovom kolegiju donesen je niz odluka koji se tiču rada udruga, poslovnih prostora te ustanova u kulturi i socijalnoj skrbi.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže