Povežite se s nama


Za osvojena odličja na nedavno održanim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, Grad Rijeka će i novčano nagraditi svoje olimpijce, najavio je pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Igor Načinović. Tako će atletičarki Sari Kolak za iznimne sportske uspjehe biti dodijeljeno 40.000 kuna, a vaterpolistima Damiru Buriću, Ivanu Krapiću i Anđelu Šetki, članovima hrvatske vaterpolske reprezentacije, po 15.000 kuna.

Pročelnik Načinović istaknuo je da je Sara Kolak osvajanjem zlatnog odličja ostvarila povijesno postignuće za riječku atletiku, te ujedno hicem od 66.18 metara popravila vlastiti državni seniorski rekord. Osim toga, svojim je vrhunskim sportskim postignućem na najljepši mogući način prezentirala svjetskoj javnosti i olimpijskoj zajednici vrijednost riječkog sporta i stručnog rada s mladim sportašima u Atletskom klubu „Kvarner“, kao i sam grad Rijeku.

Damir Burić, Ivan Krapić i Anđelo Šetka su kao članovi hrvatske vaterpolske reprezentacije osvajanjem srebrnog odličja ostvarili povijesno postignuće za riječki vaterpolo, čime je još jednom dokazana vrijednost riječkog vaterpolskog sporta i njegovih stručnih djelatnika iz Vaterpolskog kluba “Primorje – Erste banka”.

“Kvalitete Sare Kolak prepoznali smo i prije svih ovih uspjeha i dali joj stipendiju prve kategorije, a osim toga, četiri mjeseca uoči Olimpijskih igara, Grad Rijeka joj je, zajedno sa Snježanom Pejčić, nabavio i novu sportsku opremu”, podsjetio je pročelnik Načinović.