Povežite se s nama

Mozaik

Rijeka 2020 i Oliver Frljić prekinuli suradnju

Objavljeno

na

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL


Kontroverzni redatelj Oliver Frljić više ne radi na pripremi projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a tim povodom oglasili su se službeno iz tvrtke Rijeka 2020.

Njihovo priopćenje koje potpisuje Edi Jurković prenosimo u cijelosti:

“Redatelj Oliver Frljić bio je od 2016. godine uključen kao vanjski suradnik u pripremu dijela kazališnog programa unutar programskog pravca Doba moći koji zajednički vode Rijeka 2020 i HNK Ivana pl. Zajca, a suradnja je bila ugovorena do kraja 2018. godine.

U tom segmentu trenutno se radi na definiranju strukture programa i proračuna pojedinih produkcija pa je s tim u vezi predloženo da se odustane od produkcije predstave grupe Rimini protokoll, jer se taj projekt nije razvijao u smjeru koji smo očekivali.

Oliveru Frljiću to nije bilo prihvatljivo pa je i prije kraja 2018. za kada je najavio odlazak iz projekta EPK, odustao od daljnje suradnje na pripremi kazališnog dijela programa.
Prekid suradnje s Oliverom Frljićem neće utjecati na pripreme za realizaciju kazališnih produkcija na najvišoj europskoj razini u sklopu projekta Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture.

Vjerujemo da će biti prilike za daljnju suradnju između Olivera Frljića i projekta Rijeka 2020 Europske prijestolnice kulture na drugačije načine, onoliko koliko mu to budu dopuštale obaveze koje ima u inozemstvu.”

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram