Povežite se s nama

Sport

Rijeka bi mogla ugostiti Europsko boksačko prvenstvo

Objavljeno

na


Prošlog tjedna je u Rijeci bio veliki sastanak predstavnika Hrvatskog boksačkog saveza s predstavnicima Grada Rijeke, Primorsko Goranske županije te Sportskih saveza grada i županije. S obzirom na sjajnu boksačku tradiciju grada podno Učke, kao i sjajne rezultate sportaša iz Rijeke i Županije, bilo je pregršt tema i naznaka za boksačke projekte u suradnji s lokalnim institucijama, navodi se u objavi HBS-a pod naslovom “Europsko boksačko prvenstvo u Rijeci?” koju prenosimo.

Predstavnici Hrvatskog boksačkog saveza Marko Marović i Mario Preskar s članom IO HBS-a te čelnikom BK »Rijeka« i Županijskog boksačkog saveza Antom Vičevićem razgovarali su sa v.d. pročelnikom Odjela za sport i tehničku kulturu Renatom Kostovićem, te v. d. glavnim tajnikom RSS-a Slavišom Bradićem i ostalim iz Županijskog i gradskog sportskog saveza. Glavni razlog sastanka je dizanje suradnje na viši nivo te sve u cilju napretka i poboljšanja statusa kvarnerskog boksa.

– Razgovaralo se o prosperitetu boksa, podizanju njegove kvalitete u Rijeci i u PGŽ-u na malo veću razinu. Apelirano je na lokalne vlasti i na lokalnu zajednicu neka pomognu u tome. Pričalo se o uvođenju Škola boksa u osnovne i u srednje škole, a za to su u HBS-u zaduženi Mario Preskar i Željko Mavrović – prokomentirao je sastanak Ante Vičević te nastavio – također i organiziranje međunarodnih boksačkih kampova za kadete, mlađe kadete i juniore, a sve u sklopu međunarodnih susreta, poput meča Hrvatska – Italija. Predstavnici za sport Grada Rijeke, RSS-a i PGŽ-a i svi oni su pozitivno reagirali. Nastavit ćemo se dogovarati kako bi sve to u 2019. proveli u djelo. Ukupni dojam svega je vrlo pozitivan, ovo je korak ka unapređenju boksa.

Kako je Rijeka bila grad domaćin Europskog prvenstva za juniore 1999. godine, domaćinima sastanka takvi veliki projekti su dodatno zainteresirali.

– Jako smo zadovoljni sa sastankom koji je odisao optimizmom s govorom o budućim zajedničkim partnerskim projektima s Gradom i Županijom. Cilj je ojačati naše članice u Rijeci i u PGŽ-u – rekao je Marko Marović. – Vjerujem da ćemo nizom projekata s Gradom i Županijom to i napraviti. Rijeka je tradicionalno boksački grad, ima jake klubove i sportaše koji su osvajali međunarodne medalje. Želi im se pomoći od edukacije kadrova i ostalog pa do većeg projekta poput Europskog prvenstva ili oko jednog domaćinstva Svjetske boksačke lige.

Čelnici Županije i Grada aktivno će se uključiti te će ubrzo s predstavnicima Saveza konkretizirati buduće aktivnosti te uključiti iste za prijedlog budžeta za 2019. godinu.

Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram