Povežite se s nama

U Hrvatskoj i susjednim državama posljednjih godinu-dvije sve je više svojevrsnih građanskih pokreta koji imaju kao glavni cilj pobrinuti se da zlostavljači životinja ne prođu bez posljedica, kakve god one bile. I u našoj državi ove se godine dosta pričalo o pokretu Levijatan u Srbiji koji se ponekad zna služiti i nekim oblicima ekstremnih metoda u odnosu sa zlostavljačima životinja.

Jedan takav pokret tijekom ovog mjeseca osnovan je i u Rijeci.

“Kao što je već rečeno, po uzoru na dečke iz Srbije koji su svojim trudom i požrtvovnošću postali veoma poznati u cijeloj regiji, uzeli smo njihovo ime radi prepoznatljivosti. Levijatanu nije u cilju nasilje nego pomaganje. Pomaganje životinjama koje su na bilo koji način ugrožene. Svi smo u životu barem jednom bili svjedoci nasilja nad životinjama. Životinje se ne mogu braniti same, a same po sebi nisu opasne za ljude. Tamo gdje zakon zakaže tamo se pojavljujemo mi kako bi taj zakon malo pogurali i educirali ljude o brizi za životinje, te na neki način natjerali institucije da rade svoj posao”, poručili su osnivači pokreta prije nego su svoj naziv promijenili su Pokret Valdus Rijeka nakon upozorenja iz Srbije da ne mogu koristiti njihov naziv.

“Možda je još dalek put do neke veće promjene, ali dajemo svima na znanje da se nešto po tom pitanju u našem gradu događa”, ističu iz Valdusa.