Povežite se s nama

Fiuman Plus

Rijeka je jedini grad u regiji koji “skriva” svoj grb

Objavljeno

na

Foto: Freepix.biz


Riječani se već godinama “bore” sa Zagrebom za pravo na svoj željeni lokalni identitet i uvođenje svima poznate riječke trobojnice kao službene gradske zastave, što je odluka koju je potvrdilo ne tako davno i Gradsko vijeće Grada Rijeke, ali nadležno ministarstvo i dalje to odbija odobriti.

Po tome moglo bi se zaključiti da je Riječanima itekako stalo do gradskih simbola, no oni manje upućeni koji posjete službenu Internet stranicu Grada Rijeke morat će se itekako pomučiti da bi doznali kako izgleda službeni gradski grb.

Sve službene općinske i gradske Internet stranice ostalih jedinica lokalnih samouprava u našoj regiji odmah u zaglavlju ponosno ističu svoj grb, a iznimka je jedino Grad Rijeka. Na mjestu na kojem bi se inače nalazio grb Grada Rijeke nalazi se dio vizualnog identiteta tvrtke Rijeka 2020, odnosno projekta Europska prijestolnica kulture. Radi se o vizualu koji većini Riječana vjerojatno ni nije pretjerano poznat, naročito ako se izdvoji od natpisa EPK.

Zanima Vas kako izgleda službeni grb Grada Rijeke? Morat ćete se u tom slučaju “naklikati”. Nakon što otvorite naslovnicu portala rijeka.hr, potrebno je kliknuti na Gradska uprava, zatim na Važni akti, a onda ćete u malom desnom izborniku još morati kliknuti na Grb, zastava i svečana pjesma Grada Rijeke.

Grb Grada Rijeke u više slučajeva je obavezno isticati, što je propisano Odlukom o grbu i zastavi Grada Rijeke, u protivnom čak je moguće “zaraditi” i kaznu od 5.000 kuna.

Uputili smo i upit gradonačelniku Vojku Obersnelu zbog čega Rijeka jedina u ovom dijelu Hrvatske nema jasno istaknut gradski grb na samoj naslovnici službenog gradskog portala. Odgovor ćemo objaviti nakon što ga zaprimimo.

Screenshot naslovnice web stranice Grada Rijeke

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram