Rijeka odlično prošla u ždrijebu Lige prvaka

rjk-gol-slavi
Banner

Rijeka se drugi put u klupskoj povijesti našla u ždrijebu Lige prvaka. Igrat će protiv boljeg iz okršaja velškog New Saints i gibraltarske Europe, klubova koji natjecanje počinju u prvom pretkolu.

Nakon što su prekinuli dominaciju Dinama u Hrvatskoj izabranici Matjaža Keka okreću se borbi za grupnu fazu najjačeg europskog klupskog natjecanja.

Klubovi su u ponedjeljak ujutro podijeljeni u tri podskupine, a najteži suparnik za Rijeku bila je slovačka Žilina. Ipak, Riječani su imali dosta sreće pa će za treće pretkolo igrati protiv prvaka Walesa ili Gibraltara. Prve utakmice igraju se 11. i 12. srpnja, a uzvrati su tjedan dana kasnije.

Rijeka, ako prođe, neće biti nositelj u trećem pretkolu čiji je ždrijeb 14. srpnja i tada će imati puno teži zadatak…

Nagradni fond gotovo je identičan onome iz prošle sezone, pa će tako Rijeka za eventualni ulazak u 3. pretkolo Lige prvaka zaraditi čak 420.000 eura. Golemi novac Riječani bi zaradili ulaskom u playoff rundu LP-a. Za poraz u tom stadiju natjecanja inkasirali bi čak tri milijuna eura te bi natjecanje nastavili u Europskoj ligi, dok bi senzacionalan ulazak u skupine klubu s Rujevice donio minimalno 13 milijuna eura, javlja Index.