Povežite se s nama

Vijesti

Rijeka plus tuži portal Fiuman i pozivaju se na Konvenciju o ljudskim pravima

Objavljeno

na

Željko Smojver (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL)


Portal Fiuman u proteklim mjesecima u više je navrata upozoravao na stanje u gradskoj tvrtki Rijeka plus, koja s obzirom na iznimno širok raspon djelatnost praktički svakodnevno utječe na kvalitetu života svakog stanovnika Rijeke i okolice. Tu su brojne neobične odluke o kupnji iznimno skupe opreme za tržnicu, između ostalog od tvrtke Euromodul čiji je jedan od osnivača bliski rođak pročelnice Irene Miličević, a ne treba ni spominjati gotovo svakodnevne prizore pokvarenih autobusa na riječkim cestama, što je nedavno rezultiralo čak i ozljedama jedne djevojke nakon eksplozije gume. Mnogi zbog toga upozoravaju da se vozila očito ne servisiraju na način kao što bi to trebalo kako bi sigurnost putnika bila na najvećoj mogućoj razini. Ne zaboravimo nedavni slučaj kad je autobus skoro sletio u provaliju, ali srećom zaustavila ga je postavljena ograda, kao i slučaj iz Bezjaka. Brojne zapaljene autobuse nema smisla ni navoditi.

U jednom od članaka prenijeli smo i dopis Rijeke plusa potpisan od strane direktora Željka Smojvera upućenog komunalnom društvu Čistoća u kojem ih obavještava da nisu u stanju ispuniti sve njihove zahtjeve za održavanjem vozila te traži promjenu njihovog zahtjeva za ponudom tako da se određene stavke uklone.

Pravi demanti tih činjenica nikad nije stigao, kako bi i mogao kad smo priložili skenirani dokument kojeg je Smojver osobno potpisao, ali zbog svih navedenih objava direktor Rijeke plusa smatra da iznosimo “neistinite, neutemeljene i neosnovane tvrdnje” te da smo zbog toga počinili “neimovinsku štetu povredom prava osobnosti i to, kumulativno, pravo na tjelesno zdravlje, pravo na duševno zdravlje, pravo na ugled, čast i zadovoljstvo, pravo na dobro ime, pravo na osobnost i pravo na vlastitu sliku odnosno lik”.

Sve to navodi se u tužbi koju je Rijeka plus putem odvjetničkog društva Grubišić & Lović & Lalić iz Zagreba podnio protiv portala Fiuman te traže naknadu štete u iznosu od 20 tisuća kuna, a pritom se pozivaju na Konvenciju o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda.

Praksa tvrtke Rijeka plusa prema svima koji se “usude” otvoreno pisati već je poprilično poznata, nije ovo njihova prva tužba protiv medija kako bi na taj način očito pokušali izvršiti pritisak i spriječiti objave novih članaka u kojima se upozorava na stanje u toj gradskoj tvrtki. Ne zaboravimo i kako su dulje od godinu dana od javnosti “skrivali” brojne službene zapisnike i dokumente koje su tek nakon našeg upozorenja objavili, a reagirao je i inspektor Povjerenika za informiranje Republike Hrvatske koji im je poslao upozorenje i naputak.

Portal Fiuman će i dalje nastaviti upozoravati na slične slučajeve, a i ovim putem pozivamo sve koji žele upozoriti na sporne odluke i djelovanja bilo koje gradske tvrtke ili ustanove da nam se jave e-mailom na info@fiuman.hr, a njihov identitet bit će potpuno zaštićen.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram