Povežite se s nama

Sport

Rijeka pobijedila Dinamo i osvojila Rabuzinovo sunce!

Objavljeno

na


Nogometaši Rijeke pobjednici su Kupa Hrvatske! Rijeka je do petog Kupa od hrvatske samostalnosti stigla sjajnom predstavom u finalu i pobjedom protiv favoriziranog Dinama 3:1.

Rijeka je u 90 minuta na Drosini, nošena sjajnim navijačima, demonstrirala je odličan nogomet, kompaktno i sigurno u obrani, te opasno u većini izlazaka na polovicu Dinama.

Igrala se 85. minuta utakmice. Kvržić je primio loptu, pronašao si prostor u kaznenom prostoru i poentirao  – 1:3. Bio je to trenutak koji je prelomio utakmicu. U jeku napada Dinama i pokušaja da dođe do izjednačenja, Kvržić je pokopa sve nade u povratak.

Dinamo je bolje otvorio utakmicu, udarac Oršića u trećoj minuti s ruba kaznenog prostora, bila je najava pritiska modrih.

U istoj minuti Oršić je pobjegao Escovalu, ali Sluga ga je uspio omesti i napadač Dinama otišao je na lijevu stranu kaznenog prostora i nije bilo mogućnosti da zatrese mrežu iz uskog kuta.

Modri su kontrolirali posjed lopte, a Rijeka je bljesnula u 12. minuti. Prvo je Kvržić lijepim prodorom izborio korner. Halilović je naciljao Tomečaka na dvadesetak metara, a sjajan udarac nogometaša Rijeke odličnom paradom obranio je vratar Livaković koji je tako samo kratko odgodio pogodak.

Već u idućem ubačaju iz kuta, obrana Dinama nije dobro reagirala, Čolak je bio najspretniji i poentirao za erupciju oduševljenja – 0:1.

Samo četiri minute Halilović je još jednom pokušao s ruba kaznenog prostora, s lijeve strane, ali Livakovi je bio na mjestu.

Dinamo je nakon primljenog pogotka uspostavio kontrolu nad posjedom, ali prilika je stigla tek nakon pogreške u redovima Rijeke.

U 31. minuti Pavičić se okliznuo na sredini terena i sjevnula je kontra. Ademi je ubacio s desnog boka, Oršić ostao sam u srcu kaznenog prostora, ali udarac je srećom otišao preko gola.

I onda je stigao novi hladan tuš za Dinamo. Kvržić je još jednom sjajno prošao po desnoj strani i ubacio, a Halilović skrenuo loptu u mrežu – 0:2! Za novo veliko slavlje u riječkim redovima i delirij na tribibnama

Dinamo je krenuo još ofenzivnije u nastavku.  U 50. minuti, nakon ubačaja, lopta je došla do Gavranovića u srce kaznenog prostora, a udarac je otišao preko grede.

Dinamo je smanjio u 63. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane, udarac Ademija sjajno je obranio Sluga, ali u nastavku akcije nije mogao obraniti udarac Oršića – 1:2.

Šest minuta kasnije Oršić se lijepo oslobodio na 16 metara, ali udarac je otišao uz vratnicu.

U 72. minuti, nakon jednog udarca, lopta je pogodila u ruku Escovala, a sudac Batinić je,  nakon dugo razmišljanja, pokazao na bijelu točku.

Priprema za izvođenje trajala je skoro dvije minute, a udarac Olma sjajno je zaustavio Simon Sluga!

Dinamo je nastavio napadati, Rijeka se cijelo vrijeme odlično branila i dočekala svoj trenutak iz kontre.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram