Povežite se s namaNogometaši Rijeke pobijedili su Zadar rezultatom 2:0 i desetu prvenstvenu utakmicu u nizu ostali neporaženi. Iako lišena svakog rezultatskog imperativa, momčad Matjaža Keka odigrala je pametnu utakmicu u kojoj je stvorila nekoliko izrazitih prilika i na kraju zasluženo slavila.

Prilike pred golom Zadra počele su se redati od treće minute kada je Tomasov lijepo poslužio Bradarića čiji je udarac s desetak metara odsjeo na vratnici. Već u osmoj minuti Mišić i Jugović su pripremili lijepu priliku za Tomasova koji je s 15-ak metara pucao zamalo pored gola. Nova velika prilika rastrčanih Riječana stigla je u 33. minuti, Balaj i Tomasov su sada izigrali obranu domaćina ali Jugović u srcu kaznenog prostora nije uspio dobro zahvatiti loptu. I kada se činilo da Rijeka neće naplatiti brojne prilike vodeći pogodak je došao u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Vedran Jugović je primio loptu na desnoj strani i prizemno ubacio za Balaja koji s desetak metara matira Gluića – 0:1.

Potvrda riječke pobjede došla je u drugom poluvremenu, u 63. minuti Tomasov je izveo udarac iz kuta i dobro naciljao Mirala Samardžića koji je utrčao na drugu vratnicu i s dva, tri metra pogodio mrežu Zadra za potvrdu riječke pobjede – 0:2.

Vedran Jugović poslovično je odradio veliki posao i dao doprinos zasluženoj pobjedi Rijeke na Stanovima. Asistencija za vodeći pogodak i velika količina trke za još jednu vrlo dobru partiju riječkog veznjaka.

– Malo je bilo problema na početku utakmice, ali čim smo postigli pogodak kontrolirali smo utakmicu. Naša dobra utakmica, Zadru je bio vidljiv grč iako je dobra momčad, ali mi smo kvalitetniji i to smo danas pokazali. Gol? Mišić je dao meni, ja Balaju… Najmanje je važno tko će zabiti pogodak ili asistirati, najbitnije je da mi izgledamo  dobro – rekao je Vedran Jugović.