Povežite se s nama

Vijesti

Rijeka u lipnju imala 23 posto više noćenja od rekordne 2019. godine

Objavljeno

na
Prema podacima Turističke zajednice grada Rijeke, tijekom lipnja 2022. godine nastavljeni su vrlo dobri trendovi turističkih pokazatelja na teritoriju grada Rijeke.

Tijekom proteklog mjeseca u smještajnim kapacitetima na području grada Rijeke ostvareno je 123% više dolazaka u odnosu na lipanj 2021. godine. Ovaj izuzetan rezultat u pogledu dolazaka Rijeka prije svega može zahvaliti dolascima stranih gostiju čiji se broj dolazak povećao za fantastičnih 170%.

Uspoređujući navedene brojke iz 2022., s brojkama iz rekordne 2019. godine može se zaključiti da je i tu došlo do pozitivnih pomaka i to u visini do 5% u odnosu na broj noćenja iz lipnja 2019. godine.

Broj noćenja u lipnju 2022. također se povećao u odnosu na broj noćenja u lipnju 2021. i to za 123%  čemu je u znatnoj mjeri pridonio rast noćenja stranih gostiju za 154%. Najveći broj noćenja ostvaren je u privatnom smještaju i to u visini od 55%.

Usporedbom broja noćenja u lipnju 2022. godine s brojem noćenja u lipnju rekordne 2019. godine vidljivo je povećanja u visini od 23% noćenja što je svakako vrlo vrijedan rezultat.

Najveći udio među stranim gostima drže turisti iz Njemačke, a slijede ih oni iz Italije, Austrije, Poljske i Mađarske.

„Ovakvi rezultati u lipnju ne trebaju čuditi jer su turistički djelatnici zajedno sa svim turističkim čimbenicima u Rijeci zajedničkim naporom u lipnju 2022. godine kreirali veliki broj atraktivnih događanja koji su zasigurno pridonijeli ovakvim povećanjima i dolazaka i noćenja. U prvom dijelu godine zamjetan je i trend povećanja broja smještajnih kapaciteta u privatnom smještaju što pokazuje da su se privatni investitori, nakon pandemijskog razdoblja u kome su pokazivali suzdržanost, hrabrije okrenuli investiranju i angažiranju novih kapaciteta za smještaj turista“, komentiraju iz Turističke zajednice grada Rijeke.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram