Povežite se s nama

Nakon jutarnjeg treninga u petak nogometaši Rijeke zaputili su se put Splita gdje ih u večeras u 19 sati očekuje ogled 7. kola MAXtv Prve lige. Bit će to 16. prvoligaški ogled HNK Rijeka i RNK Split koji je uoči treninga najavio trener Kek

– Sigurno da nas čeka teška utakmica. Gostovanja u Parku mladeži uvijek su bila interesantna. Kako smo znali pustiti bodove tako smo znali i osvajati ih. Naš je cilj podebljati bodovni konto. Split je u prvenstvo ušao kvalitetno, ima puno bodova, dobro igra, dok mi imamo malo problema što se tiče momčadi, ali dogodi se tijekom prvenstva da kartoni i ozljede. Međutim siguran sam da će igrači koji dobiju priliko od prve minute istu i iskoristi, tako da s respektom, ali i s optimizmom krećemo prema Splitu – istaknuo je Matjaž Kek.

Budući da je Disciplinska komisija potvrdila kaznu od dvije utakmice zabrane igranja Romanu Bezjaku, za utakmicu u Splitu konkurira Dario Vizinger, napadač Rijeke II i reprezentativac Hrvatske do 18 godina.

Uz Bezjaka, ogledu u Parku mladeži zbog kartona propuštaju Moises i Sharbini, dok Jugović ne konkurira za momčad zbog ozljede ahilove tetive, dok je upitan nastup Marka Leškovića. Splitu pak nedostaju kartonirani Blagojević, Erceg, Špehar i Miljković. Iako će ovaj mini jadranski derbi proći bez nekoliko važnih karika s obje strane, očekuje nas vrlo zanimljiv dvoboj.

Očekivani sastav Rijeke: Vargić, Ristovski, Samardžić, Lešković (Mitrović), Tomečak – Maleš (Radošević), Močinić – Roshi, Bradarić, Tomasov – Balaj