Povežite se s nama

Fiuman Plus

RiSONGić nastavlja potragu za mladim glazbenim talentima

Objavljeno

naTreći po redu festival mladih RiSONGić koji se tradicionalno održava u Rijeci na rasporedu je 07. rujna te će se i ovog puta održati u Zapadnom trgovačkom centru (ZTC).

RiSONGić je poseban po činjenici da okuplja iznimne mlade talente koji svojim izvedbama i glasom veličaju glazbenu tradiciju našeg primorskog kraja. Riječka glazbena scena je oduvijek privlačila pozornost na našim prostorima bilo da je riječ o tradicijskoj, čakavskoj glazbi, o pop glazbi ili o punku ili rocku, uvijek je bila riječ o kvalitetnoj glazbi i pravom izvornom suveniru grada Rijeke.

Pojedinci i grupe koji su obilježili svojim glazbenim stilom ovaj grad su svakako Denis&Denis, Cacadu look, Grad, En Face, Fit, Paraf, Laufer, Let 3, Urban, Radojka Šverko, grupa Eni, Marko Tolja, Tina Vukov… niz je beskonačan.

Rijeka je u svojoj tvrdoglavosti i (ne)okrenutosti ka trendovima i modi živjela svoje note i sama sebi bila svoj „trade mark“. Iz gomile sličnih i istih, u Rijeci su se rađale autohtone note i vlastita obilježja i upravo zato je važno da naša djeca i mladi nastave glazbeno označavati ovaj grad koji će tako zauvijek zadržati oznaku grada u kojem se drugačije svira.

Festivalom RiSONGić nastoji se oživjeti stara riječka glazbena scena ali i omogućiti da se rasadnih pravih riječkih glazbenika i dalje širi, rađa, svira i ostavlja neizbrisiv žig na hrvatskoj glazbenoj sceni i zato ako želite osjetiti dah riječke glazbe dođite i podržite mlade na ovom jedinstvenom festivalu.

Radi se o glazbenom festivalu za najmlađe koji je već iznjedrio nekoliko sve popularnijih imena na hrvatskih i regionalnoj glazbenoj sceni. Nema sumnje kako se najviše ističe Medea Market Sindik, ali nije ona jedina koja je svoje početke glazbene karijere imala upravo na nekom od glazbenih festivala za najmlađe koji se održavaju u ZTC-u već više godina.

Mali pobjednik ili pobjednica ovogodišnjeg RiSONGića imat će čast da će dobiti napisanu autorsku pjesmu od strane Sandra Bastiančića, što je definitivno iznimno lijep poticaj na početku pjevačke karijere.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram