Povežite se s nama


Zamjenik župana Marko Boras Mandić, u pratnji pročelnika Upravnog odjela za sport, kulturu i tehničku kulturu ValerijaJurešića, posjetio je rukometni klub Zamet gdje ih je dočekao direktor kluba Vedran Babić. Nakon obilaska “Centra Zamet”, predstavnici Županije saznali su više o poslovanju kluba čije postojanje seže čak od 1957. godine.

‘Rukometni klub Zamet, nije samo sportski klub s bogatom tradicijom i impozantnim rezultatima na svjetskim i europskim natjecanjima, već i jedan od snažnih brendova naše regije. Prioritet kluba rad je s omladinskim pogonima, ulaganje u one najmlađe. Nezaobilazan je to doprinos na dobrobit svih građana županije i to je ono što Primorsko-goranska županija snažno podržava i potiče’, poruka je zamjenika Boras Mandića.

Klub okuplja 120 polaznika mlađih uzrasta raspodijeljenih u šest ekipa. Godišnje, sudjelujući u natjecanjima svih uzrasnih kategorija, odigra se preko četiristo službenih i prijateljskih utakmica.

S ciljem unaprjeđenja rada s mlađih kategorija, 2011. godine osnovana je Rukometna akademija Rijeka u čijem radu je, tijekom proteklih godina, sudjelovalo nekoliko stotina djece. Polaznici Akademije ostvarili su brojne zapažene rezultate, kako na državnoj razini tako i na brojnim međunarodnim turnirima.

Rukometaši Zameta predstavljaju najtrofejniji rukometni klub u regiji i stalni su članovi najviših liga. Svoje najveće uspjehe klub je ostvario sudjelujući u finalu doigravanja prvog rukometnog prvenstva Hrvatske te je dva puta bio i finalist Kupa Hrvatske.