Roditelji učenika OŠ “Fran Franković” na Drenovi pokrenuli akciju opremanja učionica pametnim pločama

srednjoskolci-skola
Banner

Roditelji učenika Osnovne škole “Fran Franković” na Drenovi pokrenuli su akciju “Pametne ploče za suvremenu edukaciju” s ciljem da svaka učionica škole bude opremljena pametnim pločama.

Akcija je zamišljena tako da roditelji za svako dijete uplate po sto kuna, ali i da istovremeno motiviraju tvrtke u kojima rade, kao i širu zajednicu da se i oni uključe. Planiraju organizirati i crowdfunding kampanju. Ukupno se planira kupiti 14 pametnih ploča, a vrijednost investicije premašuje iznos od 200.000,00 kuna.

Evo što roditelji svojom inicijativom poručuju medijima:

“Smatramo da hrvatski obrazovni sustav ima vrhunske profesore i učitelje, ali alati pomoću kojih to znanje trebaju prenositi na učenike nisu u skladu s vremenom u kojem živimo. Stoga ovu našu zamolbu možete shvatiti i kao ulaganje u budućnost, jer će za 4-8 godina ova djeca izaći iz srednje škole i možda se zaposliti baš u vašoj tvrtki. Molimo vas da podržite ovu akciju, makar i simboličnim iznosom, jer i najmanji iznos nam pomaže da budemo stepenicu bliže ostvarenju našeg cilja. Budite zajedno s nama dio rješenja, a ne dio problema“.

Drenovska škola koja ove godine slavi 30 godina svojeg postojanja ima šestotinjak učenika i ukoliko se svi njihovi roditelji angažiraju smatraju da će akcija uspjeti. Plan je da akcija traje do 31. listopada, a krenula je prije nekoliko dana.

Na kraju akcije, bit će objavljena lista svih donatora, a u kampanju će se uključiti i učenici izradom zahvalnica.

Svi koji žele pomoći roditeljima OŠ Fran Franković mogu se obratiti školi ili uplatiti donaciju na broj računa: OŠ Fran Franković, Ivana Žorža 17A, 51000 Rijeka, IBAN:HR3924020061100110373, model: 00, poziv na broj: 09-2017, opis plaćanja: donacija za pametne ploče.

Grad Rijeka