Povežite se s nama


Riječanka Romana Jerković izabrana je za predsjednicu Glavnog odbora SDP-a na današnjoj konstituirajućoj sjednici najvišeg  tijela stranke između Konvencija. Na čelnom mjestu Glavnog odbora nasljedila je bivšeg predsjednika Sabora Josipa Leku koji se nije kandidirao niti na jednu funkciju u vrhu stranke.

Za potpredsjednike su izabrani saborski zastupnik Domagoj Hajduković iz Osijeka i Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije.

Nova SDP-ova uzdanica rođena je 28.studenog 1964. Diplomirala je na riječkom Medicinskom fakultetu, doktorirala biomedicinske znanosti. Radi kao redovita profesorica na Zavodu za anatomiju Medicinskog fakulteta u Rijeci, a svojevremeno je obnašala dužnost zamjenice gradonačelnika Grada Rijeke.

Ovim je izborom Romana Jerković postala drugi najmoćniji riječki SDP-ov političar nakon Željka Jovanovića, člana predsjedništva i najužeg vodstva stranke te osobe od povjerenja Zorana Milanovića.

Izbor Jerković za predsjednicu Glavnog odbora veliko je iznenađenje budući da je prije izbora za predsjednika stranke u kuloarima slovila za “Komadinina” čovjeka. Tome u prilog ide i njezin izostanak s liste za saborske klupe na proteklim parlamentarnim izborima.

“Sasvim je realno za očekivati da aktualna Vlada neće dočekati kraj svog mandata”, rekla je novopečena predsjednica Glavnog odbora. Čeka li ovu riječku političarku mjesto u novoj Vladi koju već slažu u Milanovićevom stožeru?