Povežite se s nama


Ako ste već očajavali da grad na Rječini nema interaktivnih sadržaja i kul mjesta za ekipna druženja, franšiza Fox in the box ispravila je tu nepravdu i dofurala nam zabavnu igru savršenu za uvježbavanje moždanih vijuga. Room escape namijenjen je svima koji se vole zabaviti i rješavati logičke mozgalice, a osmišljen je tako da bude uzbudljiv svima bez obzira na godine i spol.

Naime, Room escape kompjuterske su igre koje su nastale u Japanu kao podžanr “point & click adventure” igara. Brzo su postale jako popularne i milijuni ljudi svakodnevno uživaju u njima, a nedugo nakon njihove popularizacije franšiza Fox in a box dovodi nam ovu logičku igru uživo, a u njoj sudionici moraju u 60 minuta pronaći izlaz iz tematski uređene sobe u kojoj su zatvoreni koristeći dostupne tragove i rješavajući zagonetke.

Room escape igre iznimno su popularne u svijetu, a trenutno djeluju na 27 lokacija diljem svijeta. Kod nas je franšiza otvorena u Zagrebu i Splitu, od danas i u Rijeci, a uskoro se očekuje i u Zadru.

Pravila su jednostavna. Svoj tim možete sastaviti od dva do maksimalno pet igrača, a na raspolaganju stoji 60 minuta da izađete iz jedne od dviju ponuđenih soba: zatvora (iz kojeg morate pobjeći) ili Centralne banke (iz koje morate ukrasti dijamant).

Redakcija Fiumana odlučila je posjetiti riječku podružnicu u samome centru grada i doživjeti ovo uzbudljivo iskustvo na vlastitoj koži. Odabrali smo pokušati pobjeći iz zatvora, a iako smo nabrijani i puni entuzijazma ušli u ovu avanturicu, s dozom neugode priznajemo da smo uspjeli izaći iz sobe u stilu Jamesa Bonda sa simboličnih 8 sekundi do isteka vremena.

Ne smijemo previše odavati jer ne želimo pokvariti iznenađenje, ali trebat ćete dobro napregnuti sive stanice i pametno upotrijebiti sve svoje vještine i inteligenciju da biste riješili niz logičkih problema i završili igru. Morate surađivati i biti dobro uigran tim, a ako ni to nije dovoljno uvijek je moguće zatražiti pomoć od iznimno pristupačnog osoblja. Zvuči jednostavno? Dođite na Jelačićev trg 10 i provjerite!