Povežite se s nama

Primorsko-goranska županija objavila je kako je Zlatko Komadina održao sastanak s predstavnicima političkih stranaka koje su zastupljene u Županijskoj skupštini. Cilj sastanka bio je razmotriti načine kako bi Skupština mogla bolja funkcionirati. Pozivu na sastanak odazvali su se predstavnici svih stranaka osim Mosta i nezavisne liste Hrvoja Burića.

No, na tu objavu PGŽ-a odlučio je reagirati Vjekoslav Rubeša iz redova Akcije Mladih, koji nije bio zadovoljan načinom na koji je presenen njegov komentar o načinu na koji se zapošljava u PGŽ-u.

Kako sam osobno sudjelovao na sastanku o kojem je riječ u članku iz naslova, a s obzirom da tekst članka ne odgovara istini, posebice u dijelu koji se odnosi na mene, imam potrebu reagirati i tražiti ispravak teksta.

Naime, u predzadnjem odlomku teksta stoji kako na pitanje župana ‘Rubeša nije imao konkretan odgovor’. Ova tvrdnja je neistinita, jer sam na spomenuto pitanje dao vrlo konkretan odgovor: da se Akcija mladih zalaže za javne natječaje u svim javnim tvrtkama i njihovim upravama, a ne postavljanja.

S obzirom da na sastanku prema mom znanju nije bilo novinara, pretpostavljam da se tekst članka može temeljiti samo na ‘zapisniku’ koji je vodila glasnogovornica župana. Sam izvor, koji ke Vama zasigurno poznat, je stoga očigledno pristran i nepouzdan. Tijek događaja i izjave prisutnih na sastanku mogu se vrlo lako provjeriti kod ostalih koji su sastanku prisustvovali, pa Vas pozivam da to i učinite, da Vam građane ne bi (lažno) informirali glasnogovornici pojedinih opcija”, poručuje Rubeša.