Povežite se s nama

Mozaik

Rujan u znaku sedme umjetnosti u Centru Gervais i Opatijskog dječjeg vikenda na Ljetnoj pozornici

Objavljeno

na
Iako nas klimatski vrijeme još uvijek miluje toplim ljetnim zrakama, rujan je oduvijek bio mjesec novih početaka, odluka i obaveza. Kako bi prijelaz s morskog žala na vrući asfalt ipak malo ublažili, Festival Opatija je izdvojio nekoliko zanimljivih kino poslastica za odrasle i zabavnu vikend razbibrigu za mališane, također u kinu Gervais ili tijekom najavljenog Opatijskog dječjeg vikenda na Ljetnoj pozornici.

Jesensku kino sezonu otvara hrvatska drama HOTEL PULA (u kinu 12.9.) koja je očekivano pomela konkurenciju na ovogodišnjem Pula film festivalu gdje ju je pogledalo preko pet i pol tisuća ljudi, ocijenivši ju visokom ocjenom 4.6/5. Film prati ljubavnu avanturu bosanskohercegovačkog izbjeglice i buntovne srednjoškolke u Puli sredinom 90-tih godina prošlog stoljeća. U ovom tjednu očekuje nas i veliko finale ljubavnog serijala POSLIJE SVEGA (u kinu 14.9.) koji je očarao milijune gledatelja diljem svijeta dramatičnim ljubavnim vrtlogom između Tesse i Hardina. Film koji je po gledanosti iza sebe ostavio mnoge blockbustere i potukao rekorde gledanosti je ZVUK SLOBODE (u kinu 15.9. i 27.9.), temeljen na istinitoj priči čovjeka koji je dao otkaz u američkom Ministarstvu domovinske sigurnosti kako bi pomogao spasiti djecu koja su postala žrtvom trgovine ljudima u Kolumbiji. Za ljubitelje detektivskih romana Agathe Christie tu je UBOJSTVO U VENECIJI (u kinu 20.9.), a za one željne akcije, Sylvestar Stallone i njegova ekipa okupljena pod nazivom PLAĆENICI (u kinu 21.9.) zasigurno će svih držati na rubu sjedala.

Od neameričkih produkcija izdvajaju se ZATVOR 77 (u kinu 19.9.), „iskupljenje u Shawshanku“ na španjolski način i BESKRAJNA LJUBAV (u kinu 26.9.) s Penelope Cruz koja je ostvarila novu senzacionalnu ulogu u filmu nadarenog talijanskog redatelja Emanuelea Crialesea koji se premijerno prikazao u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Veneciji, a nakon toga pobrao hvalospjeve filmske kritike i publike na ovogodišnjem Sundanceu.

Osim u već najavljenom OPATIJSKOM DJEČJEM VIKENDU (22.-24.9., razne lokacije) koji donosi zabavu u obliku Rolly parka, animatora, napuhanaca, radionica i predstava za djecu, u rujnu najmlađi mogu uživati i u čarima sedme umjetnosti uz animirane filmove NESTAŠNA ZUBIĆ VILA (u kinu 17.9.) i PSIĆI U OPHODNJI:, MOĆAN FILM (u kinu 30.9.).

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram