Povežite se s nama


U utorak 26. 4. u 17 sati u Središnjem odjelu “Filodrammatica” Gradske knjižnice Rijeka gostovat će književnica Rujana Jeger koja će predstaviti svoje djelo “Bez dlake na jeziku”

Knjiga Bez dlake na jeziku je vrlo osobno i autobiografsko viđenje odnosa čovjeka i psa, to jest – priča o Rujani Jeger i njezinim psima koja će također možda biti korisna, a svakakozanimljiva i zabavna ne samo drugim vlasnicima, prijateljima i ljubiteljima nego i onima koji psa nemaju ili (tek ili još) razmišljaju o tome da ga nabave.

Autorica unaprijed upozorava da se ne radi o sterilnoj knjizi lingvističko-politički korektnih i šturih savjeta o postupanju sa psom, nego ima i te kako sočnih tema o kojima vlasnici pasa ne „ćakulaju“ u parkovima bez rumenjenja.

O autorici:

Rujana Jeger rođena je kao Rujana Drakulić u Zagrebu 1968. – godine koja je promijenila svijet. Nešto kasnije, našla se u Centru za obrazovanje u kulturi i umjetnosti gdje je stekla zvanje „suradnika u sredstvima javnog informiranja“ (što god to značilo), da bi potom ničim izazvana 1996. diplomirala arheologiju na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Autorica je romana Darkroom te dviju zbirki kolumni, Posve osobno i Opsjednuta. Nema ni jednoga radnog dana u radnoj knjižici pa će vjerojatno još dugo morati pisati. Kada ne piše, čita. Živi sa suprugom i dvjema kujama u Zagrebu.