Povežite se s nama


Peti po redu “Sajam mogućnosti” održat će se u srijedu, 6. svibnja, od 9 do 12 sati u Dvorani mladosti. Program je namijenjen učenicima četvrtih razreda svih riječkih osnovnih škola. Cilj Sajma je upoznavanje učenika s policijskim djelatnicima i različitim izvanškolskim sadržajima kako bi sami mogli odabrati određenu aktivnost kojom bi se bavili u slobodno vrijeme. Učenici će također moći razgledati i policijska vozila i opremu.

Ovogodišnji “Sajam mogućnosti” najavile su Ankica Perhat, pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb i Silvana Šimunić iz Odjela za prevenciju PU Primorsko goranske.

Sajam mogućnosti se održava s ciljem sprečavanja eventualnog kriminaliteta i upoznavanja učenika s različitim izvanškolskim sadržajima kako bi sami mogli odabrati određenu aktivnost kojom bi se bavili u slobodno vrijeme. Na Sajmu će, uz prigodni zabavni program, više od 15 različitih sportskih, kulturno-umjetničkih i drugih udruga i ustanova, predstaviti svoje programe kroz promidžbene materijale i demonstracije svojih aktivnosti. Ispred dvorane bit će moguće razgledati policijska vozila i opremu. Druženjem s policijskim djelatnicima želi se smanjiti strah djece od policije i stvoriti odnos policajac-prijatelj-pomagač kako bi se razvio osjećaj suradnje i zajedništva, te uključenost svih subjekta društva u suzbijanju kriminaliteta.

Sajam mogućnosti je druga komponenta programa pod nazivom “Zajedno više možemo” koji Grad Rijeka, Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska uprava primorsko-goranska Rijeka provode već petu godinu za redom.

“Zajedno više možemo” je program primarne prevencije zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, a namijenjen je učenicima 4., 5. i 6. razreda osnovnih škola i roditeljima učenika 6. razreda. Program čija je provedba započela 2010. godine se sastoji od sljedećih komponenti: Mogu ako hoću -1, Sajam mogućnosti, Prevencija i alternativa -1, Prevencija i alternativa -2, te Mogu ako hoću – 2.

Za provedbu “Sajma mogućnosti” Grad Rijeka je osigurao 30.500,00 kuna te logističku potporu.

Grad Rijeka