Mozaik
Sandra Rončević je dobitnica nagrade PARDonna za 2020. godinu
Objavljeno
prije 3 danana
Autor
Fiuman.hr
Sandra Rončević autorica je nedavno objavljene knjigokuharice “Mrvu ovog, zeru onog”, od 2014. godine autorica bloga „O slanom & slatkom: o svemu“, zaljubljenica u (talijansku) gastronomiju i produkciju gastro sadržaja. Održava kulinarske radionice i teambuildinge, kao i cooking showove, ali i razvija gastro ture po Hrvatskoj.
Krajem 2020. godine dodijeljena joj je nagrada PARDonna koju joj je uručila Gordana Nikolić u ime Visoke poslovne škole PAR i konferencije Žene bez PARdona. Riječ je o konferenciji koja se održava svake godine u studenom, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana poduzetništva, točnije Dana poduzetnica, a svrha konferencije je podsjetiti na nemjerljivu snagu i vrijednost žene u suvremenom svijetu te pružiti podršku i inspiraciju ženama na putu prema vlastitom uspjehu.
„Sandra je posebna zbog svoje svestranosti. To je žena koja je radila na vrhunskim svjetskim projektima među kojima je i projekt posvećen jačanju ženskog poduzetništva pod imenom „Women Entrepreneurs: a job creation engine in South East Europe“ u kojem su sudjelovale žene poduzetnice iz 9 zemalja, i onda iako s dugogodišnjim iskustvom i uspjehom u projektnom menadžmentu sve to ostavila da bi se bavila svojim hobijem – hranom i pisanjem, što ju je dovelo kako vidimo u nove, uspješne projekte“. – naglasila je dekanica Nikolić.
Na 440 stranica ispisala je svoj gurmanski spomenar s preko 115 recepata i više od 50 kratkih priča. Kako ističe i sama, od drugih se kuharica razlikuje po kombinaciji recepata, ali i jednom opuštenom stilu pisanja, svakodnevnom govoru koji koristi u pisanju na društvenim mrežama. Za razliku od opuštenog tona u pričama, recepti su pisani ozbiljno i detaljno jer cilj svakog recepta je da bude točan i da da jasne smjernice za izvođenje.
„Želim se od srca zahvaliti na nagradi PARDonna 2020 koja me je istinski iznenadila, ali i razveselila jer je stvarno nekako zaokružila cijelu godinu, ma cijeli moj rad i natjerala me da razmislim o svojim uspjesima: dala sam otkaz kako bih totalno promijenila smjer, odbacila građenu karijeru na jednom polju kako bih se bavila nečim dijametralno suprotnim od onoga čime sam se godinama bavila, uspjela sam preživjeti prve dvije godine i lijepo razvijati posao, iako je prošla godina bila strašna i po prihodima koji su mi pali preko 75%, nisam se predala već sam iskoristila vrijeme koje mi se poklonilo (s vremenom imam najviše problema, nikad nemam dovoljno vremena) i napisala kuharicu te sa svojim životnim partnerom osnovala tvrtku Neboder ideja d.o.o. koja je i nakladnik moje knjige“ – zaključila je Sandra Rončević.

Stabla na Crekvini su u lošem stanju, samo početak liječenja svakog košta oko 35.000 kuna

Primorjaši se iz Beograda vraćaju zadovoljni odigranim utakmicama

Opatija je imala najljepši Advent u Hrvatskoj, a ovo su ljudi koji su zaslužni za to

Općina Viškovo u Marčeljima gradi novo veće dječje igralište

U Hrvatskoj cijepljeno 46 tisuća ljudi, od ponedjeljka će primati drugu dozu

U Opatiji podignut pust, najavili su kako će sva karnevalska događanja održati ovog ljeta

Maškare preuzele ključeve Rijeke – karnevala će ipak biti, ali virtualno

Čini se da ništa od otvaranja terasa još barem mjesec dana

Opatija je imala najljepši Advent u Hrvatskoj, a ovo su ljudi koji su zaslužni za to

Maškare preuzele ključeve Rijeke – karnevala će ipak biti, ali virtualno

U Opatiji podignut pust, najavili su kako će sva karnevalska događanja održati ovog ljeta

Kastavcem mjeseca prosinca proglašen Miro Bakica Zlatarić koji je odmah krenuo u pomoć Petrinji

Stabla na Crekvini su u lošem stanju, samo početak liječenja svakog košta oko 35.000 kuna

Primorjaši se iz Beograda vraćaju zadovoljni odigranim utakmicama
Facebook video
Medvjedići u Rijeci
Fiuman Plus


Došen otkrio da bi vratio smrtnu kaznu, a prisjetio se i kako mu je klijent bio Maradona
Jedan od najpoznatijih riječkih odvjetnika, Velimir Došen, koncem prošlog tjedna bio je gost u najnovijoj epizodi 30 minuta koja se...


“Nekad je Student servis unaprijed plaćao studente koji su radili, nije se ni čekala uplata poslodavca”
Studenti su marljivi i dogovorni, te danas imaju jednaka prava kao i stalno zaposleni, poručuje nam voditeljica Student servisa Studentskog...