Povežite se s nama

Prvi hrvatski band koji njeguje bluegrass izričaj Sarah & the Romans objavio je svoj nastupni album First Date za njemačku diskografsku kuću AGR Television Records. Nakon uspješnog predstavljanja albuma „First Date“ u Zagrebu, grupa Sarah & The Romans premijerno će izvesti pjesme s albuma i riječkoj publici u subotu, 17. veljače u 21​ sat na brodu Marina.

Njihova inačica bluegrassa obogaćena je elementima srednjeeuropskog folka (polka, valcer, marš, mazurka…) što im omogućuje definiranu stilsku prepoznatljivost već u startnoj fazi karijere.

Album realiziran u CD formatu, digitalnom downloadu i putem stream servisa sadrži 11 skladbi. Pjesme su otpjevane na engleskom jeziku, a album je dosad zastupljen sa četiri singla, Smoke In The Wind, Sometimes, Tanac i Farewell. Prvi singl Smoke In The Wind objavljen je 2015. godine, a u lipnju 2016. odabran je kao bluegrass pjesma mjeseca koju dodjeluje ugledna američka glazbena organizacija Akademia Music Awards. Zanimljivo je kako je ovaj singl izvorno objavljen na 7-inčnom singlu.

Članovi banda iskusni su glazbenici koji su dosad svoje umijeće iskušali u mnogobrojnim bandovima i surađujući s istaknutim izvođačima: Boris Luković – dobro (Alter Ego, The Stuff…), Domagoj Zubović – kontrabas (Tri 4 Sad, The River Sharks), Roman Tomašković – mandolina (The River Sharks), Goran Troha – banjo (Idejni nemiri, Spahija i Ultraglupaši…), Antun Stašić – violina (Zapadni kolodvor, Jaques Houdek, Vlado Kreslin…), Ivica Dujić – usna harmonika (En Face), Zoran Petrović – gitara (Molto Cortese) i Suzan Vidović – doboš.

Glavna vokalistica po kojoj je band i naslovljen je Sara Blažić, a postavu zaokružuje Nikolina Akmadža kao drugi vokal. Posrijedi su mlade, talentirane i školovane pjevačice koje su dosad nastupale u raznim cover bandovima.

Materijal za album snimljen je u studijima Just Sound i Mr Lucky u Rijeci a miks i mastering napravili su Janez Križaj u Ljubljani, Mladen Srića u Rijeci i Eduardo Reynoso Jr. u L.A.(California). Na snimkama su gostovali i Artemija Stanić, Anja Hrastovšek i Jasna Žitnik, RiverBlue, Ivana Marić, Dušan Pjer Ladavac (Paraf, Grad), duo Aritmija, Mladen Srića (Crooks & Straights) te mnogi drugi.