Povežite se s nama

Vijesti

SDP u Čavlima održao konvenciju, Bernardić poručio da žele povesti Hrvatsku u borbu za ravnopravan status u EU

Objavljeno

naPredsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je u subotu s tematske konvencije SDP-a Primorsko – goranske županije, održane u Čavlima, kako nema slobodne i napredne Hrvatske bez jake socijaldemokracije i jakog SDP-a, da je ta stranka uvela Hrvatsku u Europsku uniju i kako je došlo vrijeme da SDP bude prvi koji će povesti Hrvatsku u borbu za ravnopravan status unutar Europske unije.

Na tematskoj konvenciji SDP-a Primorsko – goranske županije održanoj pod sloganom “Europska županija u Europskoj uniji” predstavljeni su kandidati sa SDP-ove liste za izbore za Europski parlament – Ranko Ostojić, Mirela Holy, Sanja Radolović, Mladen Novak, Barbara Antolić Vupora, Gordan Maras,Ivana Posavec Krivec, Joško Klisović, Romana Jerković, Fred Matić, Biljana Borzan i Tonino Picula.

Bernardić je naglasio da nema slobodne i napredne Hrvatske bez jake socijaldemokracije i jakog SDP-a, koji je sposoban mijenjati Hrvatsku te je poručio da je za SDP nevažno tko je tko i pripada li kojoj skupini, nego da je jedino važno je li netko čovjek, dodajući da ravnopravnost treba ugraditi u temelje društva.

Ponosan je na listu na kojoj je jednako žena i muškaraca te je istaknuo da teži tome da u politici bude jednako muškaraca i žena, ali i da treba krenuti od sebe i u SDP-u imati jednak broj saborskih zastupnika žena i muškaraca.

Naglasio je da treba iskoristiti sve prednosti članstva u EU, da Hrvatska sada uplaćuje u EU proračun više nego što iz tog proračuna dobiva te da je iskorištenost europskih fondova, dok je SDP bio na vlasti, bila puno veća nego sada.

Bernardić je rekao i to da su se, dok je SDP bio na vlasti, proizvodili brodovi, a da se danas proizvode samo afere.

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina ocijenio je da SDP i dalje drži barjak slobodne misli u Hrvatskoj. Ako naša Vlada stavlja znak jednakosti između Jasenovca i Bleiburga, naravno da nas onda Austrijanci moraju u prosvijetliti, kazao je.

Odgovarajući na pitanje novinara, rekao je da je EU otklizala u neoliberalni kapitalizam, da je bilo 18 zemalja sa socijaldemokratima na vlasti, a sada ih je u EU 8, da se vidi se da se skreće u neoliberalnu priču, neofašističke priče i teške konzervativizme te da nema tko izvući EU iz mnogih pravaca nego socijaldemokrati, rekao je.

U vezi s brodogradnjom, Komadina smatra da se nije kvalitetno upravljalo, nije se pratio tijek novca, izdavanje jamstava, u svim Vladama te da se putem Jadranbroda moralo ranije znati o stanju u brodogradilištima.

Rekao je da treba naći međurješenje, pripremiti Uljanik i 3. maj za preuzimanje od drugih pravnih osoba, pogotovo 3. maj koji bi bio pozitivno poslovao da nije Uljaniku dao pozajmicu.

Tonino Picula je novinarima izjavio da SDP članstvo u EU shvaća kao veliku šansu. Jedna od glavnih bitaka koja će se voditi u afirmaciji EU je da se dokaže vrijednost unije ondje gdje ljudi žive, a većina živi u manjim mjestima.

Pozvao je na glasanje za one koji se bore za reindustrijalizciju EU, da se ponovno učine profitabilni oni sektori, pa i brodogradnja, po kojima je Europa bila poznata.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram