Povežite se s nama

Vijesti

Simonič primio 30-ak članova Dječjeg foruma Lovran

Objavljeno

na


23. travnja 2024. održao se sastanak članova Dječjeg foruma Društva „Naša djeca“ Opatija ogranak Lovran i načelnika Općine Lovran Bojana Simoniča u vijećnici Općine Lovran u okviru projekta „Utjecaj, a ne ukras“ („Influence, not just a decoration“). Projekt provodi Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, uz financijsku podršku Europske unije i Ureda za udruge Vlade RH.

30-ero članova Dječjeg foruma Lovran s voditeljicom Antoniom Katić predstavilo je rad DF-a i projekt „Održivi grad-s djecom i za djecu“.

Na sastanku su sudjelovali i pročelnica Elvira Jović Ban, predstavnici stručnih službi Općine Lovran, v.d. Ravnateljica OŠ Viktora Cara Emina Lovran Barbara Kalčič Grabrovac, tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija i voditeljica nacionalnog programa „Dječjim sudjelovanjem za svijet po mjeri djeteta“ Saveza DND Hrvatske Sanja Škorić, učiteljice produženog boravka i drugi.

Članovi Dječjeg foruma predstavili su svoj rad u okviru aktivnosti i projekt kojim su se bavili tijekom ove godine „Održivi grad-s djecom i za djecu“ kojeg DND Opatija provodi u suradnji s OŠ V.C.Emina Lovran i OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.

-Dječji forum je slobodna aktivnost putem koje djeca uče o svojim pravima i obvezama. U Općini Lovran djeluje kontinuirano od 1994. godine. Ove nas je godine u Dječjem forumu uključeno 70-ero od 1. do 4. razreda OŠ Viktora Cara Emina Lovran. U suradnji s OŠ Viktora Cara Emina Lovran aktivnost se održava 3 puta mjesečno u prostorijama škole.

Ove sugodine kroz projekt “Održivi grad-s djecom i za djecu” ponavljali što su to dječja prava i dječje sudjelovanje, što su to globalni ciljevi i zašto su važni, kako prepoznati potrebe naših vršnjaka i još mnogo toga. U lipnju ćemo održati i izložbu maketa dječjih radova na temu održivih zajednica i kako one trebaju izgledati.“-poručila su djeca.

Članovi DF-a predstavili su odraslima i potrebe svojih vršnjaka: više zelenih površina i mjesta za igru, nastava u prirodi, biciklistička staza, sigurna kuća za mame i djecu, školski voćnjaci i povrtnjaci, obnova sprava na dječjim igralištima.

Podsjetili su odrasle da dječja prava ne proizlaze iz dječjih želja, već potreba za sretnim, kvalitetnim, zdravim i sigurnim odrastanjem.

Zajedno su pozvali odrasle i na igru dječjih želja i potreba čime su završili svoj sastanak te poručili svima „Odrasli ne zaboravite da ste i Vi nekad bili djeca!“

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže