Povežite se s nama

Situacija sa Zračnom lukom Rijeka daleko je od savršene, od međuljudskih odnosa do nekih loših poslovnih odluka, ističe predsjednik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, Bruno Bulić, na današnjoj konferenciji za medije.

Podsjeća Bulić da su predstavnici sindikata Zračne luke o tome razgovarali s dožupanom Boras Mandićem i pročelnicima u više navrata kao i s ostalim nadležnim osobama koje vode brigu o riječkoj zračnoj luci na Krku.

Zračna luka čiji je većinski vlasnik, sa 75 posto udjela, Republika Hrvatska, u velikim je problemima, na brojnim sastancima predstavnika radnika i uprave na kojima se razgovaralo o sadašnjosti i budućnosti ništa se konkretno nije promijenilo. “Ni županija, a ni država kao većinski vlasnici ništa konkretno nisu poduzeli niti riješili te se pozitivan ishod cijele te priče ne nazire. Potpuno su poremećeni i ljudski odnosi. Umjesto da se sve barem malo primiri, predsjednik Uprave saziva skup protivno zakonu, a to je i prijavljeno inspekcijskim službama jer je skup sazvan ne da bi se radnike upoznalo sa stanjem u zračnoj luci, nego se sve svodilo na blaćenje predsjednika Radničkog vijeća Branka Fibingera kome se spočitavaju nečasne radnje, a da on s time nema veze. Cijela situacija s podmetanjima ništa dobroga ne donosi samim zaposlenicima”, upozorava Bulić.

Sa situacijom su upoznati i župan Komadina i pročelnici. Ništa od obećanog, od planiranog povećanja broja radnika sa 70 doći do 100, kao i da će se od 130 tisuća putnika doći do čak 230 tisuća. Od toga trenutno nema ništa. Predsjednik SIKD-a nije pretjerani optimist kada je riječ o velikom preokretu u cijeloj situaciji koja je takva da bi jedno od rješenja bilo smijeniti upravu uz činjenicu da nikakav politički inat ništa dobroga neće donijeti. “Sindikat je sve potrebno učinio sto se tiče socijalnog dijaloga, više nemaju s kime razgovarati.”

Iz sindikata poručuju ako PGŽ staje na stranu takve loše uprave i loših rezultata poslovanja u Zračnoj luci Rijeka, onda je bespredmetno razmišljati i o tome tko će i kako riješiti sve te nakupljene probleme.