Povežite se s nama

Vijesti

Škalamera nakon izlaska iz pritvora ponovno na svom radnom mjestu u MUP-u

Objavljeno

na

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Slučaj Matka Škalamere ovih je dana ujedinio brojne Riječane u borbi “za malog čovjeka” koji se, kako tvrde, našao neopravdano pod teškim optužbama, a samim time i u pritvoru.

Škalamera je u srijedu pušten iz pritvora nakon što su nadležne institucije ispitale sve predviđene svjedoke, a mi smo kontaktirati Ministarstvo unutarnjih poslova, čiji je on službenik, kako bismo doznali kakva je trenutno situacija s njegovim radnim mjestom.

Iz MUP-a su prilično brzo odgovorili te naveli koje zakonske odredbe se odnose u ovom slučaju:

“Člankom 112. stavkom 3. Zakona o državnim službenicima izričito je propisano: „Smatra se da je udaljen iz službe službenik protiv kojega je pokrenut istražni postupak i određen pritvor, o čemu se donosi rješenje.“

Istim člankom, stavkom 4. je propisano da „udaljenje iz službe traje do okončanja kaznenog postupka ili postupka zbog teške povrede službene dužnosti, a u slučaju iz stavka 3. ovoga članka (ako je pokrenut istražni postupak i određen pritvor), do isteka pritvora.“

Dakle, u konkretnom slučaju, državni službenik, smatra se udaljenim iz službe za vrijeme boravka u pritvoru (istražnom zatvoru) po sili samog Zakona. Po isteku pritvora (istražnog zatvora) je slijedom iste zakonske odredbe nastavio s obavljanjem poslova radnog mjesta na kojem se nalazio ranije”, otkrili su za Fiuman iz Kabineta ministra Davora Božinovića.

Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram