Povežite se s nama

Mozaik

Službeno potvrđeno: Karnevalska povorka ove godine samo s tri grupe

Objavljeno

na

38. Međunarodna karnevalska povorka Riječkog karnevala 2021. održat će se simbolično posljednje nedjelje karnevalskog perioda – 14. veljače 2021. godine, uz sudjelovanje tri karnevalske grupe, kao i davne 1982. godine, uz sudjelovanje određenog broja karnevalista, sukladno epidemiološkim mjerama, ukoliko to bude moguće. Ukoliko to epidemiološke mjere budu dozvoljavale sudionici finalnog mimohoda prodefilirat će užim centrom grada Rijeke i tako svjedočiti o nesalomljivom duhu karnevalista.

Po završetku povorke na riječkoj Rivi jedinstvenim paljenjem pusta na moru, bit će označen  kraj „petog godišnjeg doba“ u gradu Rijeci. Očekujemo da će, kao i uvijek do sada, Gradonačelnik ponovo preuzeti ključeve Grada, poručuju iz Turističke zajednice.

Podsjetimo, Riječki karneval u izdanju kakvo je danas svima poznato krenulo je 1982. godine u organizaciji tadašnjeg Turističkog saveza općine Rijeka. Tom prilikom Korzom su prošle tri karnevalske grupe, a to su bili “Lako ćemo”, “Pehinarski feštari” i “Halubajski zvončari”.

Iz sigurnosnih razloga neće biti održana 25. po redu Dječja karnevalska povorka. Sudionici najrazigranije i najsimpatičnije manifestacije Riječkog karnevala promišljat će i planirati s kojim će nas maštovitim kreacijama iznenaditi i razveseliti na slijedećoj Dječjoj karnevalskoj povorci Riječkog karnevala 2022.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram