Povežite se s nama

Mozaik

Snimka 14. festivala čakavske šansone “ČAnsonfest” u ponedjeljak i utorak na HTV-u 3

Objavljeno

na14. Festival čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2018. održan je 31. kolovoza 2018. godine na zatvaranju 27. Kastafskega kulturnega leta. Na Festivalu je izvedeno 19 novih skladbi a nastupili su: Hrvoje Hegedušić, Nevia Rigutto, Katja Budimčić, Elis Lovrić, Martina Majerle, Nina Fakin, Lucija Rajnović, Duško Jeličić, Igor Brešan, Francesco Squarcia, Robert Funčić, Lado Bartoniček, Dino Antonić, Neven Barac, Branko Barbir, Mensur Puhovac i Vendi Pogorelić, Damir Vrbljanac, Zemir Delić i Diego Zulijani.

Nagrada za najbolji tekst pripala je skladbi MORE J’ Z MORUN, za koju je stihove napisala Vjekoslava Jurdana, uglazbio ih je Sanjin Mandičić, a pjesmu je otpjevala Martina Majerle. Nagrada za najbolju skladbu – ČAnsonu, pripala je skladbi CRNI FACOUL riječkog kantautora Roberta Funčića. Nagrada za najbolju interpretaciju pripala je kantautorici Elis Lovrić za izvedenu skladbu SE CA JE koju je spjevala na labinjonskoj čakavštini, dok je Nagrada publike pripala skladbi ČOVIK kantautora Nevena Barca. Nevenu Barcu je pripala i nova, od ove godine uvedena nagrada Najbolji kantautor koju dodjeljuje direkcija ČAnsonfesta. Pored spomenutih nagrada, Pomorski radio Bakar dodijelio još jednu novo uvedenu nagradu, onu za Najbolju zavičajnu šansonu, koja je pripala Hrvoju Hegedušiću za skladbu BELA NEDEJA za koju je sam napisao glazbu, a Ljerka Šemeš stihove.

Nagrada publike pripala je skladbi ČOVIK kantautora Nevena Barca, kome je pripala i nova, od prošle godine uvedena nagrada Najbolji kantautor koju dodjeljuje direkcija ČAnsonfesta.

Snimke festivala emitirat će se na HTV-u 3 u ponedjeljak, 17. lipnja u 18:50 sati te ponovno idućeg dana, u utorak u 11:35 sati također na HTV-u 3.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram