Povežite se s nama

Mozaik

Spaljivanjem Mićela zaključen ovogodišnji mesopust u Kostreni

Objavljeno

na
Spaljivanjem mesopusta Mićela Lovca završila je vladavina kostrenskih Špažićara, a ključevi Općine vraćeni su načelniku Draženu Vraniću.

Početkom siječnja već tradicionalno općinska vlast prepusti ključeve Kostrene Špažićarima čiju vladavinu uglavnom obilježi dobra zabava koje u vrijeme maškara ne smije nedostajati. Iako su epidemiološke mjere i ove godine onemogućile održavanje mesopusnih tanci u Narodnoj čitaonici i Međunarodnu karnevalsku povorku na riječkom Korzu, Špažićari su doskočili mjerama tako što su oživjeli neke pomalo zaboravljene običaje.

Umjesto plesnih subota u Narodnoj čitaonici ponovno su krenuli u obahajanje Kostrene i kostrenskih oštarija, a po prvi puta u Kostreni je organiziran i Špažićarski maškarani kotlić. Maskama iz svojeg bogatog fundusa uredili su u Žurkovu foto kutak, a dio njih bio je izložen i u kostrenskim ugostiteljskim objektima. Sve što je lijepo uvijek prekratko traje pa je tako brzo prošlo i osam tjedana vladavine Špažićara. Mićel je kao i obično u Kostreni glavni krivac za sve loše što se dogodilo ili nije napravilo. Mićel je ove godine Lovac pa je tako među ostalim kriv i za raskopane kostrenske vrtove i umejke od veprova.

Iako se u zadnje vrijeme malo više trudio i osigurao sirovinu za Špažićarski kotlić, to ipak nije bilo dovoljno da ga spasiti od konačne presude – spaljivanja na Čistu srijedu ili Pepelnicu kojom su završena sva maškarana događanja na Kvarneru.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram