Povežite se s nama

Mozaik

Spaljivanjem pusta Mićela Rafinerka zaključena vladavina kostrenskih Špažićara

Objavljeno

na


Posljednji dan pod maskama na pusni utorak Karnevalska grupa Špažićari tradicionalno je obilježila “Marćom po Kostrene”, a spaljivanjem mesopusta Mićela Rafinerka na Pepelnicu, Špažićari su zaključili ovogodišnja maškarana događanja u Kostreni i vratili ključeve Općine kostrenskom načelniku Draženu Vraniću.

Polovicom siječnja, već tradicionalno općinska vlast prepusti ključeve Kostrene Špažićarima za čije vladavine nije ni ovoga puta nije nedostajalo dobre zabave i različitih maškaranih događanja.
Maškarani tanci, Dječja reduta, Špažićarski kotlić, Marća po Kostrene i zapaženo sudjelovanje u međunarodnoj karnevalskoj povorci u Rijeci, obilježili su kratku i uspješnu vladavinu kostrenskih Špažićara.

Sve što je lijepo uvijek prekratko traje pa je tako brzo prošlo i pet tjedana vladavine Špažićara. Mićel je, kao i obično u Kostreni glavni krivac za sve loše što se dogodilo. Uz sve ostale grijehe koji mu se pripisuju, Mićel Rafinerko neupitno je kriv i za stalno onečišćenje mora i kostrenskih plaža pa je unatoč naporima obrane nakon čitanja oporuke osuđen i spaljen. Bio je to ujedno i posljednji potez maškarane vlasti. Meštrica Špažićara vratila je ključeve Općine načelniku Vraniću, a spaljivanjem pusta zaključena su ovogodišnja maškarana događanja.

Posljednji dan pod maskama na pusni utorak Špažićari su tradicionalno obilježili “Marćom po Kostrene”, obilazeći kostrenska naselja uzduž i poprijeko, a na njihovoj ruti našle su se i Općina, Turistička zajednica, Kuća kostrenskih pomoraca, a prije nego su krenuli u “obahajanje” Kostrene, posjetili su Dječji vrtić “Zlatna ribica”, kako bi sudjelovali i u kažnjavanju mićega pusta “Nisam ja”.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže