Povežite se s nama


Nakon obilja sunčanog vremena u stabilnim danima u kojima smo dočekali kalendarsko proljeće i popratili pomrčinu Sunca, za vikend nas je dočekala slaba ciklona, koja je kako se čini samo uvertira za ono što nas čeka ovog tjednu.

No, vratimo se za trenutak još malo na prolaznu promjenu koja u PGŽ nije donijela neku značajniju oborinu ovog vikenda. Prema podacima DHMZ-a, od subote u 7h do nedjelje u 7h, pala je sljedeća količina oborina: Rijeka, Bakar i Kukuljanovo 1 mm, Crni Lug 3 mm. Malo kiše palo je u Malom Lošinju i Pargu, ali se uglavnom radilo o oborini u tragovima.

Malo kiše što smo dobili ovog vikenda, postat će puno kiše u tjednu pred nama.

Ponedjeljak će nam donijeti daljnju stabilizaciju uz djelomično sunčano i suho vrijeme. Zapuhat će slaba do umjerena bura na Kvarneru te sjeveroistočnjak u gorju. U poslijepodnevnim satima buru će zamijeniti umjeren sjeverozapadnjak na otvorenom moru. Dnevne maksimalne temperature do 18°C

Pretežno oblačan s ponešto sunčanih razdoblja biti i utorak, uz kišu na sjeveru i središnjem dijelu Kvarnera te u Gorskom kotaru. Vjetrove sjevernih smjerova polako će zamijeniti južni vjetrovi u postupnom jačanju. Temperature samo za pokoji stupanj niže od onih u ponedjeljak.

Srijeda i četvrtak će proteći u znaku nadolazeće prostrane ciklone – obilježeni niskim tlakom zraka i velikom količine vlage u zraku. U drugoj polovici srijede i prema noći na četvrtak mogle bi pasti i veće količine oborinske vode. Puhat će umjereno do jako jugo i južni vjetar. Na otvorenom očekuju se i olujni udari juga. Bit će nešto hladnije, do 15°C.

Kraj radnog tjedna donosi polagano razvedravanje uz prestanak oborina. Bura u jačanju postizat će i olujnu jakost podno Velebita.

U dane vikenda nešto stabilnije i sunčanije vrijeme – bura i sjeveroistočnjak u opadanju, uz temperature ponegdje i do 20°C. Krajem nedjelje u obzir treba uzeti i novo naoblačenje, najavljuje Ri Meteo.