Povežite se s nama

Vijesti

Srednji prst i verbalni napad Obersnela na vijećnika zbog pitanja pročelnici Miličević

Objavljeno

na

Josip Kukuljan posljednjih mjeseci spada među najaktivnije vijećnike u Gradskom vijeću Grada Rijeke, a upravo zahvaljujući njegovoj inicijativi službeno je potvrđeno kako je gradska pročelnica Irena Miličević u uskoj rodbinskoj vezi s jednim od osnivača tvrtke Euromodul koji ima višegodišnji poslovni odnos s Gradom Rijekom koji se mjeri u milijunima kuna.

Vijećnik Kukuljan je odlučio pitanje o tom odnosu u sklopu Aktualnog sata postaviti direktno pročelnici Miličević, no to je pitanje očito isprovociralo gradonačelnika Vojka Obersnela.

Jasno i glasno je prozvao vijećnika Kukuljana kretenom. Predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat radi takvog ponašanja odmah je izrekao opomenu gradonačelniku. Nešto kasnije tijekom sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik je istom vijećniku uputio i dodatnu uvredu pokazujući mu srednji prst. Radi toga Kukuljan traži od gradonačelnika javnu ispriku, a od SDP-a Rijeka traži da se ograde od takvog ponašanja.

Kazneni zakon Republike Hrvatske jasno navodi kako je spomenuto ponašanje kažnjivo prema članku 147. Radi se, u najmanju ruku, o uvredi počinjenoj na javnom skupu ili na drugi način zbog čega je uvreda postala pristupačna većem broju osoba te je predviđena novčana kazna do 180 dnevnih iznosa. S obzirom na to da je netto plaća gradonačelnika malo iznad 15 tisuća kuna mjesečno, moglo bi se raditi o kazni do približno 90 tisuća kuna.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram