Povežite se s nama

Vijesti

Stanovnici se pobunili, načelnik Marčelja brani gradnju marketa na ulazu u Dražice

Objavljeno

naOpćina Jelenje nedavno je najavila kako će se uskoro krenuti sa izgradnjom marketa Spar na ulazu u Dražice, a to je dobar dio stanovnika neugodno iznenadilo. Tim povodom načelnik se oglasio priopćenjem koje prenosimo:

Načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja primio je, 21. lipnja, šest članova iz građanske inicijative „Spasimo naše poje“ kako bi dodatno, u razgovoru, pojasnili sve nedoumice vezano uz najavu privatne investicije, u vidu marketa na ulazu u najveće jelenjsko naselje Dražice.

Predmetna inicijativa na društvenim mrežama, u proteklim tjednima, navela je niz neistina te tako obmanula širu javnost.

Na samom sastanku izneseno je niz činjenica i zakonskih regulativa koje se odnose na sve mještane u vidu gradnje na području Općine Jelenje.

Poduzetnička investicija marketa Spar planirana je na privatnim terenima na ulasku u naselje Dražice (Umole).
Predmetni tereni su u građevinskom području od 2007. godine prema važećem Prostornom planu Općine Jelenje i nalaze se u obuhvatu naselja Dražice.

Na Grobničkom polju nalaze se isključivo zemljišne parcele u zelenom pojasu s kojima raspolažu njihovi vlasnici. Općina Jelenje protiv je gradnje i betonizacije u zelenom pojasu (zelena površina na karti Prostornog plana).

Građevinsko zemljište za poduzetničku investiciju nalazi se u trećoj vodozaštitnoj zoni, u kojoj je dozvoljena gradnja. Primjerice, veći dio Dražica nalazi se u drugoj vodozaštitnoj zoni u kojoj su rigorozniji uvjeti za gradnju od spomenutih parcela.

Napomenimo i to da na području Dubine (prijedlog Inicijative) nije moguće graditi ovaj tip građevine zbog zone sanitarne zaštite, uvedene zbog zaštite pitke vode.

Općina Jelenje poštuje pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske.

Poduzetnička inicijativa gradnje Spara ubrzala je rješavanje prometne infrastrukture na ulazu u naselje Dražice (proširit će se cesta, izgradit će se nogostup od Dražica do mjesta Molnari, usporit će se promet na ulazu iz više razloga. Naime, otvorenjem nove škole u Dražicama i jednosmjenskom nastavom za blizu 400 učenika pojačana je aktivnost u prometu na ulicama Školska i Dražičkih boraca). Predmetnim prometnim rješenjem širi se ulaz u Školsku ulicu, gradi se nogostup i uklanja se opasan priključak na ulicu Dražičkih boraca.

Sve parcele u Grobničkom polju imaju i imat će nesmetan pristup.

Predmetna investicija je market površine 1000 m2. Površina trenutno najvećeg marketa u Dražicama je 900m2.

Poduzetnička investicija omogućit će dodatnu trgovačku ponudu svim našim mještanima te poboljšati komunalnu infrastrukturu na ulazu u Općinu Jelenje, odnosno naselje Dražice

– Na kraju mojeg priopćenja želim kazati da je nemoguće dobiti građevinsku dozvolu za ovaj tip objekta u zelenom pojasu. Kako se u ovom slučaju radi o građevinskom zemljištu, u obuhvatu naselja Dražice investitor je u obvezi ishodovati svu potrebnu papirologiju. Predmetnu dozvolu ne izdaje Općinska uprava već Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Primorsko-goranske županije. U Općinu Jelenje dobrodošli su svi investitori koji poštuju važeću zakonsku regulativu, poručio je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram