Povežite se s nama

Vijesti

Stanovnike Pionirske ulice na Kantridi brine nesigurni pješački prijelaz

Objavljeno

na
Više stanovnika Pionirske ulice na Kantridi već se određeno vrijeme obraćaju nadležnim gradskim službama kako bi pokušali povećati sigurnost pješaka u svojoj ulici, ali njihovi apeli zasad prolaze bez adekvatne reakcije s druge strane.

Prenosimo u cijelosti njihovo pismo koje su uputili gradonačelniku Obersnelu, Rijeka prometu i policiji:

“Nas stanovnike par kuća u Pionirskoj ulici br.12-16, ali i ostalih koji se spuštaju niz našu uličicu prema glavnoj cesti muči zebra. Ona je postavljena u zavoju. Kada idemo sa južne strane preko ceste – u redu je, imamo dobru vidljivost i mi i vozači, ali kada idemo sa sjeverne strane preko ceste prema Vivi, nemoguće je prijeći. Auti koji se spuštaju iz smjera Zameta nas ne vide, koče, obilaze, i svakakvih smo situacija već imali. Tu vozi bus 1a (doduše rijetko), a stvari su se grozno pogoršale od kada je novo gradilište Rio.

Teretna vozila jure gore – dole, život nam je ugrožen i kao pješacima i kao vozačima jer se autima iz naše prilazne ceste spuštamo u rikverc nizbrdo kada izlazimo na glavnu cestu.

Kap koja je prelila čašu je situacija u kojoj je nedavno skoro nastradala pod autom majka sa dvoje male djece koja je prelazila na označenoj i kako iz Rijeka prometa kažu pravilno postavljenoj zebri. Mislim da je vrijeme da se nešto poduzme kako bi se izbjegla tragedija.

Molili bi da nam premjestite zebru, gledajući sa S-J više ulijevo prema k. broju 12, stavite odgovarajuću prometnu signalizaciju i postavite ležeće policajce na nizbrdici kako ste to učinili na cesti kod škole i u produžetku Pionirske prema starim stepenicama do okretišta.Puno biste nam pomogli.

Budući da na naše molbe nije bilo sluha, sada bih Vas molila da još jednom razmotrite naš prijedlog, a po mogućnosti da i sami pokušate prijeći preko tog pješačkog prijelaza iz smjera S-J i zamislite školsku djecu i majke s kolicima koja ovdje moraju prijeći cestu (a žive u ovoj uličici). Da li taj pješački prijelaz služi svrsi ako mi pješaci cestu moramo prelaziti 20 m dalje gdje se osjećamo sigurniji i gdje smo vozačima vidljiviji?”, ističu zabrinuti stanovnici Pionirske ulice.

Portal Fiuman također je na ovu temu poslao upit Rijeka prometu te ćemo njihov odgovor objaviti nakon što ga zaprimimo.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže