Povežite se s nama

Vijesti

Štimac: Obersnel arogantnim nastupom želi sakriti odseljavanje 20% Riječana

Objavljeno

na
Davor Štimac kao kandidat za gradonačelnika nije propustio odgovoriti još uvijek aktualnom gradonačelniku Vojku Obersnelu, a cijela rasprava krenula je od objave plana zapošljavanja tijekom 2021. godine u Gradu Rijeci.

“Gradonačelnik Obersnel vjeruje da će, tehnikalijama, arogantnim nastupom i vrijeđanjem skrenuti pažnju građana s činjenice da smo u njegovom mandatu izgubili 20% stanovnika i na tisuće radnih mjesta u realnom sektoru. U istom periodu povećan je broj zaposlenih u gradskoj upravi za 65%, a u nekim komunalnim društvima i značajno više. Na žalost, rezultat takvog „plana zapošljavanja“ i „upravljačkih znanja“ nije brži i kvalitetniji servis za građane, što bismo očekivali.

S druge pak strane, zaduženja Grada Rijeke su ogromna, ne plaćaju se dospjele obveze, nabujale zatezne kamate „prebijaju“ se gradskom imovinom, a likvidnost komunalnih društava održava preko tvrtki za faktoring.

Prema zadnjem dostupnom izvještaju Državne revizije za 2018. godinu Grad Rijeka nije poštivao ugovorene rokove plaćanja prema dobavljačima pa je čak 82.426.176,00 kn neplaćenih obveza starije od 360 dana”, poručio je Štimac.

Ukupne obveze Grada Rijeke u 2018. iznosile su 910.762.800 kn što je čak pet i po puta više no za primjerice Grad Split , koji je iste godine imao ukupne obveze od 168.648.362,00 kn iz čega je vidljivo da se Grad Split, iako ima veće fiskalne prihode od Rijeke, značajno manje zadužuje.

Sve navedeno pokazuje da se trošilo značajno više no prihodovalo, pa će sve te obveze niz narednih godina morati otplaćivati građani Grada Rijeke, odnosno nova gradska uprava.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram