Povežite se s nama

Izbori

Štimac odgovorio Obersnelu: Rijeka će uskoro odahnuti, a bahati gradonačelnik biti stvar prošlosti

Objavljeno

na
Nezavisni kandidat za riječkog gradonačelnika, Davor Štimac, odgovorio je aktualnom gradonačelniku nakon što ga je prozvao da je KBC-a Rijeka bio u minusu s njim na čelu.

Reagiranje prenosimo u cijelosti:

“Žalosti me što se g. Filipović mora skrivati iza osobe koja želi voditi grad i nakon što ode. Neka se Filipović već jednom odluči želi li sudjelovati u kampanji u kojoj ćemo govoriti o idejama za Rijeku i sučeljavati se argumentima ili želi ostati lutka na koncu. O tome koliko Filipovićev mentor razumije najobičnije financijsko izvješće možda najbolje govori stanje gradskih financija o čemu ćemo uskoro rado detaljnije progovoriti.

Reći ću još jednom, jasno i glasno: KBC je za vrijeme mog mandata poslovao pozitivno, svi računi dobavljačima i veledrogerijama počeli su se plaćati na vrijeme, a krenuli smo i graditi. Još ću samo danas navesti podatke, koji su javno dostupni, i završiti temu o KBCu, budući da se ne natječemo za ravnatelja bolnice već gradonačelnika Rijeke. Preuzeo sam KBC od prethodnika s kumulirianim gubitkom od 155,9 mil. kuna i dospjelim obvezama u iznosu od 158,9 mil. Svih pet godina operativno smo poslovali u plusu, smanjivali obveze i uz to pokrenuli velika ulaganja. Na kraju 2019. godine dospjele obaveze smanjili smo na 67,7 milijuna, a kumulirani gubitak, kojeg gospodin Obersnel slavodobitno pronalazi u financijskim izvještajima, ostao je na istoj razini uz ogromna ulaganja i izgrađene nove bolničke odjele koji građani Rijeke jako dobro prepoznaju.

Ponekad me je sram izjava osobe koja stoji iza mirnog Filipovića a pogotovo osjećam sram kad čujem koliko tračeva, laži i manipulacija taj čovjek pušta u eter o meni. U strahu su velike oči. Srećom, Rijeka će uskoro odahnuti, a bahati gradonačelnik bit će stvar prošlosti. Rijeka otvara novu stranicu, dolaze nova vremena u kojima ćemo se riješiti loših navika i nećemo više biti grad slučaj, kojem su svi drugi krivi za neuspjehe. Kad postanem gradonačelnik, grad Rijeka će časno i s poštovanjem tretirati svakog svog građanina, bez obzira slagao se sa mnom politički ili ne. Filipovićevom mentoru poručujem da je trebao toliko energije uložiti u Rijeku, koliko ulaže u kreiranje laži o meni. Da je bilo tako, ne bi velika većina građana ovog grada smatrala da Rijeka ne ide u dobrom smjeru. Opsesija je loša jer truje dušu. Marko, vidimo se u prvom, a onda i u drugom krugu!”

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram