Povežite se s nama

Izbori

Štimac povodom Svjetskog dana zdravlja mjerio građanima tlak

Objavljeno

naU povodu Svjetskog dana zdravlja nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke Davor Štimac, uz podršku kolega liječnika, mjerio je građanima tlak. Akcija je održana pod motom Da štima tlak, ističe se u priopćenju koje prenosimo.

Unatoč prohladnom danu, veliki broj građana odazvao se ovoj preventivnoj akciji na Korzu. Uglavnom se radilo o našim starijim sugrađanima kojima je posebno važno da kontroliraju svoj tlak.

Akcija je održana poštivajući epidemiološke mjere.

“Danas je Svjetski dan zdravlja i naša je dužnost da građane podsjećamo na taj dan. Pogotovo je to važno u ovako teška zdravstvena vremena u kojima živimo pod pritiskom bolesti COVID-19”, kazao je kandidat za gradonačelnika Štimac koji je pojasnio da je ideja bila upozoriti one građane koji imaju problema s tlakom na posljedice koje to može imati na zdravlje.

Štimac naime podsjeća na to je mjerenje tlaka jedna od prevencija bolesti srca i krvnih žila. Upravo kardiovaskularne bolesti danas predstavljaju jedan od najvećih rizika po naše zdravlje. 

Prema brojnim pokazateljima, u razvijenim zemljama i zemljama u razvoju, pa tako i kod nas, kardiovaskularne bolesti su glavni uzrok smrtnosti. Drugi vodeći uzrok smrti radnoaktivne populacije (20-64 godine starosti). 

Leonardo Bressan, riječki liječnik obiteljske medicine, koji se također odazvao akciji Da štima tlak, napominje da povišeni tlak nije dobar za naš organizam. Sve više naših sugrađana upravo ima problema s povišenim tlakom.

“Sve se manje krećemo, s druge strane sve se lošije hranimo. Drugim riječima, sve manje vremena provodimo na otvorenom, a sve više u zatvorenom, pred televizorima i kompjuterima”, pojasnio je Bressan.

“Kardiovaskularne bolesti u kombinaciji s koronom predstavljaju doista ozbiljan zdravstveni problem za naše sugrađane”, poručio je Davor Štimac u povodu Svjetskog dana zdravlja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram