Povežite se s nama


HRT-ov novinar Ranko Stojanac prošlog je tjedna upao u neočekivani verbalni sukob s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom tijekom proslave Dana sv. Vida.

“Danas uopće nije važno hoću li ja probati lignje ili neću, ali kada vi postavljate pitanja uvijek mogu očekivati neko glupo pitanje, pa tako i ovog puta”, rekao je Obersnel Stojancu te je nešto malo kasnije nadodao “stavi si mikrofon u guzicu”.

Gradonačelnik se ubrzo ispričao putem svoje Facebook stranice, a o cijelom tom slučaju svoje razmišljanje Stojanac je otkrio u ovotjednom razgovoru za Večernji list.

“Jednom mjesečno našem se gradonačelniku tako ne svidi neko pitanje… Mnoge je častio. Nisam prvi, ali, eto, prvi put mu je – snimljeno… Provjerite, pouzdani izvori govore da je u riječkom HRT-u pokušao zaustaviti prilog. Bojim se da se malo… Nemam zapravo ništa protiv gradonačelnika, pogotovo, ne daj, bože, privatno, nacionalno… niti ću mu kopati po torbi, ali zaboravio je da je mikrofon moćno oružje / oruđe… Uvijek ću (njih gore) podsjećati da smo tu, da ih vrebamo, da nismo ovce…”, rekao je Stojanac.

Snimku verbalnog sukoba između Stojanca i Obersnela  možete pogledati ovdje.