Povežite se s nama

Stotinjak sudionika iz Hrvatske i Slovenije okupilo se u Sportskoj dvorani Kostrena na 8. državnom susretu specijalne olimpijade djece s poteškoćama u razvoju čiji je organizator Centar za rehabilitaciju Fortica Kraljevica.

Motor activities trening program (MATP) namijenjen je osobama s najtežim stupnjem motoričkih i senzornih oštećenja i prihvaćen kao službeni program specijalne olimpijade. Olimpijadu su otvorili zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić i općinski načelnik Dražen Vranić.

Sudionici su se natjecali u prilagođenim varijantama popularnih sportova poput nogometa, košarke, rukometa, tenisa, i kuglanja. “Natjecanje je poligonskog tipa, u sportovima koji su službeni na Olimpijskim igrama. Koristimo elemente sportova s prilagođenom opremom i rekvizitima, tako da ih je djeci što jednostavnije svladati”, rekao je Robert Đukić iz Centra za rehabilitaciju Fortica.

Na olimpijadi je sudjelovalo 15 ekipa, a svoj je doprinos dalo i pedesetak volontera s riječkog sveučilišta kao i učenici OŠ Kostrena koji su sudjelovali u prigodnom programu.