Povežite se s namaČetrdesetak sudionika poslovne konferencije Meeting G2.2, koji su pokazali poslovni interes za veće infrastrukturne projekte u Rijeci i okolici, posjetilo je jučer Rijeku u pratnji predstavnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva poduzetništva i obrta Republike Hrvatske. Učesnike konferencije pozdravili su zamjenik gradonačelnika Marko Filipović i zamjenik župana Petar Mamula.

Meeting G2.2, odnosno poslovni susret Hrvata iz domovine i dijaspore, održan je u Zagrebu od 10. do 12. listopada 2016., a sudionici Konferencije koji su pokazali poslovni interes za veće infrastrukturne projekte u Rijeci i okolici, poput LNG-a, logistike Luke Rijeka, Jadrolinije i brodogradnje te interes za ulaganje u hotelijerstvo i turizm, posjetili su Rijeku.

U Salonu Grada Rijeke posjetitelje, pretežito iz Australije, primili su zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula.

Nakon upoznavanja i druženja, u Vijećnici Grada Rijeke održane su prezentacije kojima su predstavljene mogućnosti za suradnju i investiranje na našem području, a održali su ih predstavnica Primorsko-goranske županije Kristina Burina Bonefačić, predstavnica Grada Rijeke Eda Rumora, predstavnici Lučke uprave Rijeka Sniježana Papeš i Vojko Kocijan, direktor Luke Rijeka Vedran Devčić, predstavnik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Rijeka Zlatko Mičetić te predstavnici Jadrolinije Robert Šupraha i Viktor Lenca Aljoša Pavelin.

Zaključna riječ pripala je Nj.E. Damiru Kušenu, veleposlaniku Republike Hrvatske u Australiji.

U organiziranom vodstvu, posjetitelji su nakon prezentacija obišli Zagrebačku obalu i Kontejnerski terminal, Putnički terminal, brodogradilište Viktor Lenac, Industrijsku zonu Kukuljanovo/Škrljevo i druge lokacije.

Grad Rijeka