Povežite se s nama

Sport

Summer sport games kao finale Ljeta na Platku

Objavljeno

na

Ilustracija

Zamjenik župana Marko Boras Mandić, direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič te stručni suradnik za sport i odnose s javnošću GSC-a Davorin Klobučar predstavili su nove sadržaje RSRTC Platak.

Otvorena je nova Trim staza dužine 2.2 km s postavljenim spravama za vježbanje, a pogodna je svim uzrastima i kategorijama vježbača.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić istaknuo je kako Platak raste iz dana u dan, te da ljetna sezona polako postaje jača od zimske. „Prošli vikend se nije moglo naći slobodno mjesto na parkingu, a ovaj vikend će to biti i nadmašeno,“ dodao je zamjenik župana te zaključio kako će nova Trim staza definitivno privući još veći broj posjetitelja.

U centru je postavljen defribilator, a djelatnici su obučeni za njegovu primjenu čime je napravljen veliki iskorak u sigurnosti posjetitelja Platka. Postavljene su WC kabine za invalidne osobe, a osigurani su i uređaji za pronalaženje unesrećenih osoba koje je moguće unajmiti na dnevnoj razini.

Predsjednik Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ Mladen Pokrajčić i tajnik Dalibor Korenić najavili su posljednju ovogodišnju manifestaciju Ljeta na Platku „Summer Sport Games“ koja se održava pod pokroviteljstvom PGŽ u nedjelju s početkom u 10 sati. Istaknuli su da je manifestacija osmišljena s namjerom poticanja što većeg broja stanovništva na bavljenje sportskom rekreacijom. Posebno ih veseli sve veći broj obitelji koje se samoinicijativno uključuju u programe. Aktivnosti su metodički osmišljene kao obiteljski programi prilagođeni mogućnostima za sve sudionike.

Organizator je i za ovu manifestaciju osmislio još inovativnije programe sportske rekreacije.
Aktivnosti su sljedeće:

1.    Nordijsko hodanje i pješačenje – uspon na Radeševo ( srednje teška staza) i hodanje trim stazom – 2,2 km ( lagana staza)
2.    Off road Duathlon  „Platak“ – biciklistička i trkačka staza
3.    Crossminton – 1. Cup Platka – sportsko – rekreativni turnir
4.    „ Vježbajmo zajedno“ – Yoga, Body Harmony Dance, Pilates, „Vježbajmo zajedno“ i   „Strength& Conditioning“
5.    „Žmergove  pustolovine“ –  Eko utrka romobila
6.    „Retro party“ – Dražen Turina Šajeta i DJ Vedran
Od popratnih aktivnosti održati će se slijedeće :
–    Jahanje konja ( ranč Angeli Bregi) – „Obiteljsko jahanje“ (roditelji i djeca)  i „Terapijsko jahanje“ (za osobe s invaliditetom)
–    Streličarstvo
–    Decathlon zona za roditelje i djecu – poligon spretnosti
–    Žmergove pustolovine – „Smoothie bike“

Održat će se i grupno vježbanje za građanstvo, a kineziolog Mario Mlinarić vodit će trening za sve sudionike.

Startnina za većinu aktivnosti iznosi 10 kuna, osim aktivnosti Decathlona, jahanja te Off road Duathlona. U gastro kutku posjetitelji će moći isprobati domaću hranu, a za zabavu je zadužen DJ Vedran koji će zabavljati publiku retro ritmovima, dok program vodi Dražen Turina Šajeta. Volonteri su vrlo bitni u organizaciji te je ove godine u realizaciju programa uključeno 30 volontera i 20 voditelja aktivnosti.

Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram