Povežite se s nama

Mozaik

Svaki razred Osnovne škole Kostrena posadio svoje stablo

Objavljeno

naPočetkom prosinca počela je sadnja ukrasnih voćkarica u blizini OŠ Kostrena prilikom koje je, a potaknuto inicijativom Komunalnog društva Kostrena svaki razred zasadio svoje stablo. Danas je 5. B posadio posljednje stablo, stablo oskoruša, a ukupno je zasađeno 6 stabala ukrasne šljive, 4 stabla oskoruša, 4 stabla ukrasne jabuke i 2 stabla nara.

Prilikom sadnje učenici su učili o važnosti stabala za eko sustav, a cilj je bio potaknuti ih na brigu o okolišu te senzibilizirati ih za važnost o uređenju javnog prostora koji je zajednički svima i koji svi koriste za igru ili šetnju.

Nakon sadnje svaki je učenik dobio letak s prikazom svog stabla s osnovnim informacijama te ECO starter box pakete s vrećicama za razvrstavanje otpada ili eterično ulje lavande koje je KD Kostrena zajedno s udrugom Ekoregija Kostrena brao ljetos u kostrenskom Rasadniku.

Svi učenici pozivaju se da dalje prate razvoj svog stabla te da ukrase kolce koji ih drže, a također je u tijeku i nagradna igra koja traje zaključno s 20. siječnja. Učenici se pozivaju na fotografiranje sa stablom te slanje fotografije zajedno s oznakom #mojeskolskostablo na Instagram profil nasakostrena.

Najbolje fotografije bit će nagrađene poklon paketima koje će zajednički pripremiti KD Kostrena i Općina Kostrena.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram