Povežite se s nama

Mozaik

Sve je spremno za spektakl u Crikvenici i vrhunski koncert Parnog valjka

Objavljeno

na

Foto: Davor Dragičević

Ove subote Parni Valjak će nastupom u Crikvenici nastaviti svoju bogatu ovogodišnju turneju. Koncert će održati 13.04. s početkom u 20 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici.

Parni Valjak, jedan od najistaknutijih bendova ovih prostora, ranije je za ovu godinu najavio prvi val koncertne turneje u 2024. godine koja im slijedi u narednim mjesecima. Nakon otvaranja u Labinu i ovog vikenda u Crikvenici, slijede nastupi diljem regije i Europe, što uključuje i Zadar, Niš, Prag, Zagreb i druge gradove… a potvrđuju i kako će u narednim tjednima otkriti još koncertnih datuma.

Početak turneje obilježava i vijest o glazbenom priznanju koji će bend primiti ove godine; naime, upravni odbor Porina prestižnu nagradu Porin za životno djelo ove godine dodjeljuje Huseinu Hasanefendiću Husu i bendu Parni Valjak, za sav dosadašnji doprinos. Porin za životno djelo dodjeljuje se umjetnicima koji su svojim trudom, radom i uspjesima obilježili hrvatsku glazbu, koji su se upisali u povijest i onima bez čijeg autorskog rada, vokala i talenta ne možemo zamisliti svijet glazbe.

Parni Valjak je prošle godine potvrdio nastavak svojih aktivnosti i početak novog poglavlja, u kojem im se pridružio pjevač Igor Drvenkar, što je naišlo na podršku publike benda. Od tada su objavili tri autorska singla s prepoznatljivim potpisom Huseina Hasanefendića Husa; riječ je o pjesmama “Moja glava, moja pravila”, “Bogati će pobjeći na Mars” i “Sad kad znaš” s kojima su dosegnuli i vodeće pozicije HR Top 40 liste. Pjesma “Moja glava, moja pravila” ostvarila je i dvije nominacije za nagradu Porin, u kategorijama “Pjesma godine” i “Najbolja izvedba grupe s vokalom”.

Svoje novo poglavlje bend je tijekom 2023. predstavio uživo kroz više od 20 samostalnih i festivalskih nastupa diljem regije, a u tom smjeru nastavljaju i u 2024. Ovogodišnju turneju započet će 8. ožujka u Labinu, a zatim slijede Medvode (9. ožujka), Zadar (16. ožujka), Crikvenica (13. travanj), Prag (21. travanj), Zagreb (30. svibanj) u sklopu Zagreb Music Festa, Rešetari (14. lipanj), Niš (28. lipanj) u sklopu Evergreen Festivala i Tjentište (20. srpanj) u sklopu OK Festivala.

Kako i sami često ističu, bez svirke gube svoj smisao, a svoju energiju i srž djelovanja nastavljaju dijeliti upravo s mjesta gdje se najugodnije osjećaju – na pozornici pred svojom publikom. Bend koji je obilježio gotovo pola stoljeća regionalne glazbene povijesti svoj pomno odabrani koncertni repertoar nastavlja s publikom dijeliti kroz svevremenske klasike, poput “Stranica dnevnika”, “Jesen u meni”, “Dođi”, “Ugasi me”, i “Zastave”. Na ovogodišnjoj turneji set-listu će nadopuniti i s pjesmama koje nisu uživo izvodili tijekom prošle godine.

Ulaznice za koncert u Crikvenici  dostupne su putem sustava Eventim po cijeni od 18 eura.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže