Povežite se s nama

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci jučer, 1. prosinca, održano je svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji između Sveučilišta u Rijeci i poduzeća Rimac automobili d. o. o. Sporazum su potpisali rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija i voditelj Odjela za ljudske resurse Rimac automobila g. Aco Momčilović.

Potpisivanju su prisustvovali pomoćnik rektorice za informacijske tehnologije izv. prof. dr. sc. Lado Kranjčević i pomoćnica rektorice za strateške infrastrukturne projekte na Kampusu prof. dr. sc. Nevenka Ožanić.

Ugovor u suradnji formaliziranje je već započete suradnje, obzirom da od početka studenog 2017. tvrtka Rimac automobili već koristi superračunalne resurse Sveučilišta u razvoju novog automobila. Sveučilište u Rijeci ima najveće superračunalne kapacitete u Hrvatskoj te teži da postane i znanstvenoistraživačko žarište zanimljivo domaćim i stranim high tech tvrtkama. Znatni infrastrukturni resursi Sveučilišta u Rijeci pribavljeni kroz europske infrastrukturne projekte, sada se stavljaju na raspolaganje hrvatskom poduzetništvu i znanstvenoj zajednici.

Sveučilište u Rijeci stremi ka otvaranju prema hrvatskoj znanstvenoj zajednici i industriji s ciljem integracije u razvojne planove vodećih poduzeća. Ugovor o suradnji omogućit će konkretne korake u smislu zajedničkog prijavljivanja znanstvenoistraživačkih projekata, suradnje na istraživanju, prvenstveno s Tehničkim fakultetom, stručnoga rada te obrazovanja studenata. Suradnja u znanstvenom i stručnom usavršavanju studenata, a pogotovo iz STEM područja, u primarnom je interesu i sveučilišnoj zajednici i tvrtkama, a pogotovo tvrtkama s visokosofisticiranom djelatnošću kao što su Rimac automobili.

Nakon svečanog potpisivanja Sporazuma na Rektoratu, predstavnike tvrtke Rimac automobili ugostila je dekanica Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Jasna Prpić Oršić, nakon čega je održano predavanje na pod naslovom ”Rimac automobili – prezentacija kompanije i mogućnosti” na Tehničkom fakultetu.

Na predavanju su izloženi razvojni planovi poduzeća u smislu razvoja novog konceptnog automobila te novih inovativnih proizvoda iz automobilske industrije, kao i razvojni planovi tvrtke glede ljudskih resursa tj. dinamike zapošljavanja mladih stručnjaka. U velikom investicijskom zamahu Rimac automobili zapošljavat će u narednom periodu više od 100 ljudi, pretežno inženjere strojarstva i elektrotehnike.