Povežite se s nama

Sport

TAD-ov karate kup obećaje punu Dvoranu mladosti

Objavljeno

naJedan od najuspješnijih karate klubova u Hrvatskoj, riječki karate klub TAD, i ove godine organizira turnir koji će se održati 12. travnja u Dvorani mladosti. Prošlih su godina turnir posjetili karatisti iz više od 10 zemalja natjecavši se u različitim kategorijama borbi i kata. Više o samom turniru i organizaciji rekao nam je 18-godišnji Boran Berak, član TAD-a i višestruki osvajač brojnih naslova od kojih se posebno ističu dvije europske titule: juniorska iz 2013. godine i ovogodišnja mlađa seniorska.

Koje su kategorije na turniru?

“Na TAD-kupu ili Croatian karate champions cupu (međunarodni naziv, op.a.)  natjecatelji će se takmičiti u 99 kategorija i dvije discipline – u katama i borbama. Najmlađe kategorije na turniru su kategorije mlađih učenika (7 – 9 godina) dok su najstarije kategorije one seniorske (18+ godina). U borbama se, osim godina, gleda i težina, pa tako svaka dobna kategorija ima više težinskih kategorija. Disciplona kata ima samo dobnu kategoriju.”

Koliko natjecatelja očekujete?

“Od samih početaka održavanja TAD-ovog turnira znali smo imati od 350 pa sve do 850 natjecatelja, ove godine očekujemo minimalno 600 natjecatelja. Ako nam se poklope očekivanja, ne bi bilo čudo da pređemo i stare brojke. Moramo istaknuti da veliki dio natjecatelja dolazi nam iz jedne od najvećih karate velesila – iz Italije. Svake se godine na Trsatu okupi oko 200 talijanskih natjecatelja, što je velika stvar za sam turnir!”

Koliko traje jedan takav turnir?

“Jedan ovakav tunir traje cijeli dan: u 9 ujutro počinje natjecanje u katama, a u 12,30 sati počinje natjecanje u borbama koje završava negdje oko 18-19 sati.”

S perspektive organizatora, koliko je malih ruku i vremena potrebno da se jedan ovakav turnir složi?

“Ove godine smo krenuli u pripreme za organizaciju dva mjeseca prije turnira, počevši od dekora, pa sve do medalja i plaketa. Minimalno 30-ak osoba je potrebno da se ovakav jedan turnir organizira na visokom nivou. Mi imamo sreće da nam je u klubu uvijek oko 20-ak članova-volontera, a ove godine računamo i na pomoć volontera koje ovim putem pozivamo da nam se jave putem naše Facebook stranice.”

Koja je uloga TAD-a u riječkom karateu?

“Uloga TAD-a u Riječkom karateu je nezamjenjiva. TAD je najstariji živući klub u Hrvatskoj, od njega i potiče razvoj riječkog karatea. Povijesno gledajući, a posebno u posljednjih 10-ak godina, TAD se uzdignuo iznad prosjeka uspješnosti hrvatskih klubova  postavši sinonim za dobar trening i veliki uspjeh. Današnji TAD je organiziraniji nego ikad, veliki rezultati ne izostaju, a sve je medijski popraćeno na službenoj Facebook stranici i Dailymotion kanalu.”

Osim TAD-kupa organizatori ste još jednog,  malo većeg turnira. O čemu je točno riječ? 

“Tako je, osim TAD-kupa, od ove godine ponovo smo postali organizatori Croatia Opena. Croatia Open ili Otvoreno prvenstvo Republike Hrvatske je turnir koji okuplja oko 1200 natjecatelja. TAD-cup će nam služiti kao jedna velika proba za ono što nas očekuje u listopadu.”

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram