Povežite se s namaFestival Opatija, Riječke ljetne noći i Opera HNK Ivana pl. Zajca Rijeka predstavljaju koncert najpoznatijih opernih arija Verdija, Mozarta, Puccinija, Masseneta, Bellinija i Donizettija pod nazivom ‘The Best of Opera’ koji će se održati u srijedu, 20. srpnja 2016. u 21.30 sati na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Na koncertu nastupaju korejska sopranistica Sumi Jo i talijanski bariton Lucio Gallo, uz mlade soliste riječke i ljubljanske opere, mezzo-sopranistice Ivane Srbljan i tenora Aljaža Farasina. Svjetske operne zvijezde pod opatijskim ljetnim nebom pratit će orkestar i zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, pod dirigentskom palicom Tibora Bogányija.

Zbog nevjerojatne muzikalnosti, preciznosti i topline glasa, Sumi Jo postala je najtraženija sopranistica generacije, a javnost i struka natječu se u hvalospjevima njenih nastupa u najvažnijim opernim kućama i koncertnim dvoranama diljem svijeta poput milanske Scale ili njujorškog Carnegie Halla i Metropolitana. Njezin vokal nadilazi domenu klasične glazbe pa je, između ostalog, snimila glazbu za nekoliko filmova, nastupala na turneji s Andreom Bocellijem, pjevala na zatvaranju Olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine, a istakla se i mnogim humanitarnim nastupima.

Lucio Gallo, svjetski cijenjeni bariton i stalni gost vodećih svjetskih opernih kuća, zaljubio se u operu shvativši da je upravo opera najljepši i najkompletniji umjetnički oblik u kojem su glas i pokret jednako važni. Surađuje s najvećim dirigentskim veličinama te uz njih ostvaruje uloge Mozartovih, Rossinijevih i Verdijevih junaka. Nastupao je u Metropolitanu, bečkoj Staatsoperi, milanskoj Scali, londonskoj Royal Operi, a od ove godine, znamenitim lokacijama koje su svjedočile njegovom izvanrednom glasu, pridodat ćemo i opatijsku Ljetnu pozornicu.

Cijena ulaznice: 150,00 kuna (1.-18. red) i 100,00 kuna (19.-33. red).