Povežite se s nama

Crna kronika

Tijekom lipnja najviše prometnih prekršaja počinili motoristi

Objavljeno

na

FOTO: IlutracijaPolicijski službenici su prošlog mjeseca lipnja na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveli niz aktivnosti pojačanog nadzora vozača s ciljem veće razine sigurnosti u prometu na cestama. Pojačane preventivno-represivne aktivnosti bile su usmjerene i na vozače mopeda i motocikala, kao i na osobe koje se na njima prevoze.

U tom razdoblju evidentirana su 152 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje su počinili 107 vozača motocikala i  45 vozača mopeda.

Najviše prekršaja, njih 63, je zbog prekoračenja brzine koje su počinili motociklisti, slijede 39  prekršaja evidentirana zbog nenošenja zaštitne kacige koja su utvrđena kod  27 mopedista i 12 motociklista. Uz to je zabilježeno i 13 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, kao i 11 prekršaja vožnje neregistriranim vozilom od kojih je osam motociklista i tri mopedista, sedam prekršaja vožnje  bez položenog vozačkog ispita kod šest mopedista i jednog motociklista, ali i četiri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te ostalih 14 prekršaja. Svi vozači zatečeni u prekršaju su sankcionirani prema važećim propisima.

Osim navedenih, tijekom mjesečnog nadzora je i šest vozača upozoreno zbog nečitke ili nevidljive registarske oznake, nepropisnog pretjecanja i nepostupanja po postavljenom prometnom znaku ili oznakama na kolniku.

Inače, tijekom lipnja je evidentirano i 50 prometnih nesreća u kojima je sudjelovalo 38 vozača motocikla i 12 mopeda. U njima je teško ozlijeđeno 14  motociklista, dok je lakše ozlijeđeno 17 vozača motocikla i osam mopeda.

Vozači mopeda i motocikala čine jednu od najugroženijih skupina u prometu pa i ovim putem pozivamo vozače na poštivanje svih prometnih pravila i propisa kako bi se smanjile mogućnosti izazivanja prometnih nesreća.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže