Povežite se s nama

Crna kronika

Tijekom vikenda 242 prometna prekršaja, kod Jurdana uhvaćen vozač koji je “pojurio” 218 km/h

Objavljeno

naPolicijski službenici su na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske i prošlog vikenda pojačano nadzirali promet. U cilju sprječavanja najtežih nesreća te poglavito stradalih i ozlijeđenih sudionika, nadziralo se počinjenje prekršaja koji se odnose na vožnju pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, kao i počinjenje ostalih prekršaja kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

Tijekom navedene aktivnosti ukupno je zabilježeno 242 prometna prekršaja. Najveći se broj prekršaja odnosi na prekoračenje dopuštene brzina kretanja vozila – 65 prekršaja. Izdvajamo 28-godišnjeg hrvatskog državljanina kojega je jučer u 13.34 sati u prekršaju na autocesti A7 kod Jurdana zatekla posada policijskog presretača. Osobnim vozilom marke Mercedes, pulskih registarskih oznaka, upravljao je brzinom od 218 km/h u smjeru Rijeke na mjestu gdje je brzina ograničena na 130 km/h. Zbog počinjenog prekršaja, izrečena mu je novčana kazna od 3.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „ B“ kategorije u trajanju od mjesec dana.

Što se tiče ostalih prekršaja, zabilježen je 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, zatim 23 prekršaja nedozvoljenog služenja mobitelom u vožnji, sedam prekršaja vozača koji su upravljali vozilom prije stjecanja prava na upravljanje,  ali i šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola od ukupno alkotestiranih 47 vozača.

Najveća koncentracija alkohola od 1,01 g/kg izmjerena je u subotu, 27. travnja u 2.50 sati u Rijeci  27-godišnjem hrvatskom državljaninu. Policija ga je zaustavila u središtu Rijeke u ulici Pomerio, kada je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom marke BMW, riječkih registarskih oznaka.
Inače, prilikom alkotestiranja petorici vozača je izmjerena koncentracija alkohola u kategoriji od 0,51 do 1,00 g/kg i svih pet su recidivisti.

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani  su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram