Povežite se s nama

Crna kronika

Tijekom vikenda kažnjeno 194 vozača zbog prometnih prekršaja

Objavljeno

naProteklog vikenda su na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedene pojačane aktivnosti u prometu u cilju suzbijanja prometnih prekršaja koji su najčešći uzročnici teških prometnih nesreća. Osim prekršaja koji se odnose na neprimjerenu i nedozvoljenu brzinu te prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, policijski službenici su nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa, zaštitne kacige te mobitela u vožnji, kao i ostale prekršaje.

Tijekom akcije zabilježeno je 194  prekršaja od kojih se 48 odnosi na prekoračenje brzine, 13 na vožnju  pod utjecajem alkohola, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i  6 prekršaja koji se odnose na uporabu mobitela u vožnji. Također, zabilježena su 103 ostala prekršaja. Valja istaknuti i dvojicu vozača recidivista, koje je zatekla delnička policija u ponovnom činjenju prekršaja vožnje prije stjecanja prava na upravljanje (bez položenog vozačkog ispita).

Najviše je vozača s izmjerenom koncentracijom alkohola između 0,5 i 1,0 g/kg njih sedam, pet vozača je imalo koncentraciju između 1,0 i 1,5  g/kg, dok je jednom vozaču utvrđena koncentracija iznad 1,5 g/kg.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 35-godišnjem hrvatskom državljaninu, kojega je crikvenička policija zatekla 19. svibnja 2019. godine u 21,35 sati u Novom Vinodolskom kako upravlja osobnim vozilom pri koncentraciji alkohola od 1,59 g/kg.
Na auto-cesti Rijeka Zagreb, kod Zečevih Draga, vozač osobnog vozila Mercedes karlovačkih registarskih oznaka kretao se brzinom od 181 km/h na mjestu gdje  ograničenje brzine kretanja iznosi 110 km/h.

Uz spomenute prekršaje registrirana su i tri  vozača koja su upravljala vozilima bez položenog vozačkog ispita, zatim tri vozača koji su upravljali neregistriranim vozilima.
Svi vozači koji su počinili prekršaje sankcionirani su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram